RadioVisie

  • .
    .

Dubbel feest bij Isla 106 (audio)

Luisteren naar Isla 106 is gelijk aan het onbezorgd inademen van de sfeer op Ibiza. En die ‘lucht’ wordt steeds beter. Niet alleen de line up werd met ronkende namen als Armin van Buuren, Tiësto en Jaydee opgesmukt, ook de lancering van een tweetalige nieuwsdienst met updates van de Spaanse actualiteit en in het Engels via Sky News, vergrootten de status. 

Om de ultieme beleving van de Saturday Night Fever van weleer te laten herleven wordt aanstaande zaterdag – 26 september – de verjaardag van Ben Liebrand (foto bovenaan) gevierd. De man die nog steeds hét voorbeeld is voor de huidige generatie Tomorrowland-dj’s, wordt zestig. Maar hoe is het allemaal begonnen voor deze godfather? 

De rebellen uit A’dam

In discotheek Kwiens te Gennep eiste hij de aandacht van Lex Harding, toen aan het hoofd van het vernieuwde Radio Veronica, op. Enkele rebelse jongeren van de Amsterdamse radiopiraat Decibel hadden in de jaren ’80 van de vorige eeuw al een totale verjonging ingeluid. Een mixshow als graadmeter op het uitgaansleven mocht niet ontbreken. Ben Liebrand stond onmiddellijk in de startblokken en aan het begin van een opzienbarende carrière die hem wereldwijd naam en faam zou bezorgen.

Niet alleen Radio Veronica genoot van zijn kunsten, ook het befaamde label High Fashion Records, onderdeel van de platenmaatschappij Dureco, deed meermaals een beroep op de man. Zijn bijdragen, op vrijdagavond in het Veronica-programma Curry en Van Inkel, waren een nieuw schot in de roos. Happy Station van het Italiaanse duo FunFun, MC Miker G. en DJ Sven met Holiday Rap en Let’s Talk About Sex van Salt ’n Pepa, bestormden ogenblikkelijk alle denkbare hitparades. 

De jaarlijkse kers op de taart was na de zogenaamde ‘skivakantie’, het perfecte jaaroverzicht tijdens de telkens één uur durende Grandmix. Radio 538, Radio 10, Isla 106 en verschillende stations trokken, ondanks de stijgende populariteit van de house- en trance-dj’s, continu aan zijn mouwen. 

We got him! 

Redenen genoeg dus om de inmiddels tot icoon verheven persoonlijkheid bij Isla 106 te vieren. Om 10:00 uur start de ’Ben Liebrand Anniversary Top 60′ waarin Sven van Veen, Edo Peters, Dennis Ruyer, Patrick van den Hoek en vele anderen terugblikken op The Past and The Present van de grondlegger van In The Mix. Dat de recente winnaar van de prestigieuze Gouden Harp inmiddels over een gigantische catalogus aan ‘minimixen’ beschikt, lijdt geen twijfel. 

Maar hoe klonk de eerste ook alweer? De leveranciers van de dance classics voor Ibiza, Mallorca en de Balearen combineren hun kennis met de nodige anekdotes. Zelfs Pure Jingles, het bedrijf uit Hilversum, zorgt voor een extra bruisende vormgeving. Gewoon For The Love of The Music en For The Love of Ben.

En omdat één party blijkbaar niet volstaat, mag ook de oprichter van Isla 106 Peter Gelderblom zijn verjaardag vieren. Een unieke gelegenheid om de gloednieuwe website te lanceren met geïntegreerd WhatsApp- en Facebook speciaal voor de nog steeds aangroeiende schare fans. Allemaal te volgen op 27 september vanaf 10:00 uur. (FVM)

° Isla 106

Heynen


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx