fbpx

RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

Drrrip, radio vanuit een Antwerps… klooster

Vraag aan de eerste beste passant, waar dan ook in Vlaanderen, wààr Radio Minerva ‘woont’ en u krijgt gegarandeerd het juiste antwoord. Vraag daarna welke radiostations er nog in de lucht zijn in ’t Stad, dan wordt het voor velen al een stuk moeilijker. Centraal, Antigoon… lukt misschien nog, maar daarna gaapt het grote niets. Uiteraard is er veel meer te horen op de stedelijke FM-band.

Natuurlijk zijn er meer radioprojecten die hun thuisbasis hebben in de sinjorenstad. Zo is er bijvoorbeeld ook Drrrip Radio. We geven het grif toe, ook bij RadioVisie wist niet iedereen dat deze ‘zender’ überhaupt bestond. Het project is dan ook een buitenbeentje. Niet in het minst omdat men enkel gebruik maakt van het internet. En tot nader order is deze manier van uitzenden nog steeds omgekeerd evenredig aan de mogelijkheden. Theoretisch ligt de hele wereld binnen handbereik, in de praktijk luistert niemand. Te ingewikkeld, te omslachtig en ook nog eens te moeilijk. U begrijpt…

Drrrip Radio heeft z’n thuisbasis op de site van het vroegere Dominicanen-klooster in de Antwerpse Ploegstraat. Het klooster is eigendom van De Ideale Woning. De verbouwing tot sociale huisvesting zou over ruim een jaar van start start moeten gaan. Tot het zover is, wordt het gebouw beheerd door de Studio Start. Een VZW die die allerlei kunstenaars en heel wat creatieve ondernemers helpt. Sinds november vorig jaar huizen er ruim vijftig in het pand. Zo kwamen ook Nicolas Kerstens en Robin François in het klooster terecht. Ze bundelden hun ideeën en krachten waarna Drrrip was geboren.

Vorige zondag 10 juni, was het klooster voor de eerste keer toegankelijk voor het publiek. In de aangrenzende, leegstaande Sint-Dominicuskerk in de Provinciestraat waren dj-sets te horen. Zij vormen de basis van dit radioproject. “Er zit veel verdoken talent in Antwerpen. Hier krijgen ze de kans om iets op poten te zetten. En dat is duidelijk aan het lopen”, vertelt Robin François in de Gazet van Antwerpen. Die sets beluisteren kan via de Facebookpagina van Drrrip.

Nicolas Kerstens: “Wij kunnen iedereen hier zetten. En moeten daarvoor geen toegang vragen of één of andere zaal boeken. Het publiek kan dit gewoon volgen via Facebook. We geven zowel beginnelingen als deejays die al wat bewezen hebben een kans. We streamen alles live op Facebook, maar zijn dus geen radio die 24 op 24 uitzendt. Ons programma is heel divers. We programmeren zo breed mogelijk: van soul en funk tot jazz of het meest obscure. We pinnen ons nergens op vast, we willen alle genres promoten. En we focussen ook op live bands.”

Drrrip Radio koestert wel de ambitie om af te stappen van Facebook, om elke dag uit zenden, af en toe van op locatie.

° Drrrip Radio


TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
2006: Bert Geenen terug naar de radio

Bert Geenen verlaat de Vlaamse Media Maatschappij (VMMa). Hij gaat vanaf nu aan de slag Lees verder

JLB gaat (soms) naar zee (38)

Joey bepaalde het 'gezicht' van RadioVisie Zowel Thierry Missiaen als Patick Kicken genieten van hun Lees verder

2013: Verlaat Radio 5 Nostalgia sneller AM? (video)

Het publieke Radio 5 Nostalgia verdwijnt mogelijk al in 2015 van de middengolf. Dat is Lees verder

2014: Kurt stopt met politieke spots (video)

Klara-presentator Kurt Van Eeghem heeft een aantal campagnespotjes ingelezen voor zijn echtgenoot Tom De Boeck. Lees verder

2010: StuBru-spot wint in New York (video)

Van de acht bureaus die een shortlist haalden op The New York Festivals, hebben er Lees verder

Het Avondblad van 31 december (video & audio)

Slimme luidspreker 'Made in Belgium' Een heel speciale dan nog wel, want hij bevat een Lees verder

Kolder en Klodder – 56 (video)

Satirische Kijk-op-Media, met de meest Subjectieve Mening van Hugo van Vlaenderen Woord van het jaar Lees verder

2018 was niét ‘Het jaar van de radio’ (1)

Het jaar 2018 zit er bijna op, tijd voor een terugblik op een bewogen radiojaar Lees verder

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Lokale helden
Repmond Rock Radio: 2 weken in Rupelmonde

Meteor start als een… komeet

Radio MFY gaat gewoon door

Vrije Radio Belsele op de kermis

Stereo fm begint aan het grote avontuur

Hoog oestrogenengehalte bij Radio Kompas

Sluiten