RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Drie nieuwe ‘formats’ voor ‘Matin Première’

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Het nieuwe schooljaar is in het zuiden des lands alweer op 29 augustus begonnen. Eén van de gevolgen is het feit dat de radio in veel gezinnen een stuk vroeger wordt aangezet dan tijdens de vakantiemaanden. Ook een niet te onderschatten aantal Vlamingen en Nederlandstalige Brusselaars verkiest daarbij de RTBF als primaire, dan wel als aanvullende omroep om op de hoogte te blijven van de stand van zaken in eigen en in het buitenland.

Samen met de start van het nieuwe Waalse schooljaar is ‘Matin Première’, de ochtendshow van het eerste RTBF-net ‘La Première’, begonnen met drie nieuwe formats. Belangrijk is het feit dat deze ochtendlijke nieuwsshow van François Joyeux en Sophie Brems nu ook te volgen is op televisie, bij La Trois.

Elke ochtend, vanaf 06:00 uur, start Sophie Brems met de regionale bladen, de gast in het journaal, de sportkrant… Om 07:00 uur is het de beurt aan François Joyeux en zijn team voor een degelijke portie nieuws. Omringd door Thomas Gadisseux, Marie Vancutsem, Bertrand Henne, Nicolas Vandenschrik, Hélène Maquet, de columnisten en debaters, schotelt hij de luisteraars een hele degelijke analyse aan van het nieuws voor.

Eveneens begonnen op 29 augustus is er tijdens ‘Matin Première’ een Europese en internationale nieuwsreeks. Om de week is er een intensief contact met luisteraars tijdens ‘Et vous dans tout ça ?’ Waarin vragen worden beantwoordt die de Belgen bezighouden. François Joyeux ontvangt ook wekelijks Arnaud Ruyssen om klimaat-, democratische en economische kwesties te bespreken die ‘Déclic – Le Tournant’ worden geanalyseerd. (DP)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx