RadioVisie

  • .
    .

DPG Media partner van Mediamuseum Beeld & Geluid

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De naam valt met grote regelmaat op deze pagina’s, het betreft dan ook een uniek initiatief. Eentje waar we best wel jaloers om kunnen zijn: het Hilversumse Beeld & Geluid. Een audiovisueel archief met museale functies dat op 11 februari jongstleden heropend werd en sindsdien ook een klein beetje… Belgisch kleurt.

DPG Media bouwt immers mee door het leveren van content vanuit de vele verschillende titels uit hun portfolio. Het doel van deze samenwerking is om de bezoeker op een toegankelijke wijze de breedte, diversiteit en pluriformiteit van het medialandschap te laten zien. Het vernieuwde Mediamuseum is modern, uniek en inspirerend, en het houdt ook nog eens rekening met de individuele bezoeker.

Dat houdt in dat iedereen zijn of haar persoonlijke ervaring krijgt. Actuele content van het Nederlandse Qmusic en de vele kranten en magazine titels van DPG Media worden getoond in alle zones van het museum. Ze zijn ook verwerkt in tientallen verschillende interactives. Zo ervaren bezoekers hoe nieuws wordt gemaakt en kunnen ze aan de hand van nieuwsberichten bepalen of het betrouwbaar is of fake.

Nieuw museum

Sinds de opening van het vorige museum (de Beeld & Geluid Experience) in 2006 is het medialandschap drastisch veranderd. Zo deed YouTube zijn intrede en explodeerde het gebruik van social media door het bezit van smartphones. Van ‘de media bepalen mijn wereldbeeld’ werd het ‘ik bepaal de media en de media bepalen mij’.

Genoeg aanleiding voor Beeld & Geluid voor de bouw van een compleet nieuw Mediamuseum dat laat zien hoe media werken en dat de bezoekers even optilt uit hun eigen mediabeleving, door ze er op afstand naar te laten kijken.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Qmusic

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx