RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

DPG Media en Groupe Rossel finaliseren overname RTL Belgium

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

DPG Media en Groupe Rossel melden dat de overname van RTL Belgium definitief is afgerond. Ze kondigen aan dat de verdere digitale transformatie van RTL Belgium centraal staat in het toekomstverhaal van de radio- en tv-groep.

In juni 2021 kondigden DPG Media en Groupe Rossel hun overnameplannen aan die gisteren – donderdag 31 maart – definitief zijn beklonken: DPG Media en Groupe Rossel zijn elk voor 50 procent aandeelhouder van RTL Belgium, het bedrijf boven onder meer de tv-zenders RTL TVI, Club RTL & Plug RTL, de radiozenders Bel RTL en Radio Contact en hun digitale afgeleiden, de streamingdienst RTLplay, het nieuwsplatform RTL Info en de reclameregie IP Belgium.

Deze week oordeelde de Belgische Mededingingsautoriteit dat de overname geen probleem opleverde. Door de overname ontstaat voor het eerst een grote commerciële mediaspeler voor heel België, die in de reclamewereld bovendien nu al heel sterk staat in zowel radio als televisie.

“De overname past in de ambitie om het medialandschap in Franstalig België structureel te versterken”, klinkt het in een gezamenlijk bericht van DPG Media, Rossel en RTL Belgium. “Er zal dan ook ingezet worden op een versnelde digitale transformatie van de radio- en televisiezenders van RTL Belgium. Long-form en short-form online video zijn immers snel groeiende segmenten en ook in radio liggen kansen met de ontwikkeling van digitale radio en podcasting.”

“Ook voor de adverteerders gaat er dankzij de digitale transformatie een waaier aan nieuwe mogelijkheden open: in de toekomst zal er werk worden gemaakt van een meer efficiënt en innovatief digitaal aanbod.”

Groupe Rossel en DPG Media runden eerder samen dertien jaar lang Mediafin, de uitgever van onder meer De Tijd. Ook hun advertentieafdelingen werken al jaren samen.

Bernard Marchant, CEO Groupe Rossel: “Een aandeelhouderswissel is een belangrijke stap voor een bedrijf. Ons project voor RTL Belgium is ambitieus en proactief. Het sterke en complementaire partnership dat we aangaan met DPG Media geeft de teams van RTL Belgium de mogelijkheid om kansen te grijpen en te benutten in een snel veranderende medialandschap. We zijn bijzonder blij dat we aan de slag kunnen gaan.”

Kris Vervaet, CEO DPG Media België: “We kijken er naar uit om onze passie en expertise te delen met onze collega’s van RTL Belgium. DPG Media heeft veel geïnvesteerd in digitale transformatie. Die kennis en tools kunnen we nu ter beschikking stellen van RTL Belgium. Het belang van een crossmediaal en digitaal aanbod voor zowel consumenten als adverteerders groeit snel, zowel in het Noorden als het Zuiden van het land. Hier kunnen we dan ook de handen in elkaar slaan om het aanbod en de merken van RTL Belgium nog sterker te maken, en verder te laten groeien in een snel veranderende media wereld.” 

Philippe Delusinne, CEO RTL Belgium: “Net als heel mijn managementteam ben ik vandaag erg blij met de nieuwe aandeelhouders die we mogen verwelkomen. Dankzij de convergenties en synergieën die we nu samen met de DPG Media Group en de Rossel Group gaan ontwikkelen, kunnen we sneller de aanpassingen doorvoeren die cruciaal zijn om de uitdagingen waarmee onze industrie wordt geconfronteerd tot een goed einde te brengen. Ik wil onze partners bij RTL Group van harte bedanken voor hun vertrouwen en voor de resultaten die we dankzij hen hebben bereikt: al onze media blaken van gezondheid. Er ligt nu een andere weg open voor RTL Belgium: wij zijn er klaar voor!”


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

DPG Media: digitalisering en herstel van de economie stuwen groei

DPG Media heeft in 2021 een omzet gerealiseerd van 1,898 miljard euro (+7 procent). Daarvan Lees verder

RTL Belgium verkocht aan DPG Media en Groupe Rossel

RTL Group maakte vanmorgen bekend dat het een definitieve overeenkomst heeft getekend voor de verkoop Lees verder

Verkoop RTL België: DPG Media en Rossel bundelen krachten

Het Vlaamse DPG Media en de Waalse uitgever Rossel hebben hun krachten gebundeld om RTL Lees verder

De lachende dolfijn levert Francis Lemaire nog een leuk extraatje op

De definitieve verkoop van RTL Belgium aan de mediagroepen DPG Media en Rossel deed ook Lees verder

Blad 1645: Turkuaz FM, Proximus, Obsolete Sounds

• Wallonië: erkenningsprocedure voor eenzame lokale frequentie • Ook Proximus trekt stekker uit 3G • Lees verder

Wallonië: nieuw beheerscontract RTBF in laatste rechte lijn

De regering van de Federatie Wallonië-Brussel beslist volgende maand over het nieuwe (vijfjaarlijkse) beheerscontract met Lees verder

Blad 1634: WorldDAB, DAB+ in UK en Wallonië (video)

• WorldDAB Summit 2022 morgen in Londen • UK: Al 148 lokale radio's via kleinschalige Lees verder

Wallonië: het beste van NRJ nu op het digitale platform van RTBF

De samenwerking mag niet zo verbazen want reclameregie RMB is in beide gevallen de commerciële Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Tom
Tom
31 maart 2022 - 22:42 22:42

Weet er iemand of men de naam RTL gaat behouden in Wallonië? Lijkt mij moeilijk maar blijft wel een sterk merk.

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx