RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

DPG Media broedt op nieuw radiokanaal op DAB+

Q-DOWTOWN wordt verbannen naar online, Joe 80’s-90’s wordt teruggezet naar de mux 5A/5D. Maar wie krijgt het belangrijke vrije plekje op 11A?

Er wordt momenteel blijkbaar weer volop geschoven in het DAB+-aanbod bij DPG Media. Q-DOWTOWN is sinds dinsdagavond verdwenen van de landelijke Vlaamse mux 5A/5D en werd vervangen door Joe 80’s-90’s. Die laatste zit voorlopig ook nog tegelijk op 11A maar kreeg daar het niet mis te verstane label ‘We Verhuizen’. Het heeft er dus alle schijn van dat er heel binnenkort iets nieuw mag worden verwacht op 11A vanuit DPG Media.

DPG Media heeft momenteel 6 producten op de commerciële mux Vlaanderen 1 (11A) en 5 producten op Vlaanderen 2 (5A/5D). Voor die laatste zijn er dat normaal vier, maar momenteel is er ook nog steeds het tijdelijke kanaal Joe Christmas. Het is uiteraard niet ongebruikelijk dat een grote mediagroep als DPG Media experimenteert en dus regelmatig schuift met dat aanbod, vooral dan dat van de themakanalen. Het is als met modder naar een muur gooien en dan kijken wat er blijft hangen.

Zo werd op 14 november Joe Lage Landen van de mux 5A/5D gehaald om plaats te maken voor Willy CLASS X, dat op Sinterklaasdag 6 december van start ging. Dit keer is Q-DOWTOWN het kind van de rekening. Het hip-hopkanaal, dat in oktober 2021 werd gelanceerd, is weliswaar nog steeds online te beluisteren, maar het mag duidelijk zijn dat het speeltje van Jolien Roets niet echt de verwachtingen heeft ingelost.

Momenteel hebben Qmusic, Joe en Willy online respectievelijk 9, 6 en 1 extra themakanalen, de hoofdproducten dus niet meegeteld. Daar lijkt niet onmiddellijk iets tussen te zitten dat kans maakt op promotie richting DAB+. Onze gok is daarom dat er aan iets totaal nieuw wordt gedacht.

Vooral het feit dat Joe 80’s-90’s – dat het in de luistercjfers nochtans niet onaardig doet – bewust wordt teruggezet van de sterkere commerciële mux 11A naar de minder sterke 5A/5D duidt er op dat ze bij DPG Media zitten te broeden op een nieuw radiokanaal met een hogere prioriteit, dat mogelijk iets meer zou kunnen zijn dan de zoveelste non-stopdoos.

Voorlopig blijft het ook voor ons koffiedik kijken, maar uiteraard houden we bij RadioVisie altijd onze oren en ogen open. De datum om in de gaten te houden is 26 januari, want vanaf dan zal Joe 80’s & 90’s ethergewijs enkel nog te beluisteren zijn via 5A/5D.


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

4 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Dimitri
Dimitri
2 februari 2023 - 07:28 07:28

De bitrate van de andere kanalen is gewoon terug op 96 gezet.

Ghettoblaster
Ghettoblaster
14 januari 2023 - 08:35 08:35

Men heeft het hier nogal eens over lege doos . Dat geleuter over app hier en app daar heeft ook al zijn tijd gehad . Laat het terug over de muziek gaan ipv die lui achter de micro die zichzelf graag bezig horen

Dimitri
Dimitri
13 januari 2023 - 20:26 20:26

Persoonlijk zou ik er de muziekmix van het vroegere JoeFM erop zetten.

PVM
PVM
13 januari 2023 - 10:36 10:36

Toevallig deze morgen het kanaal “Verhuizn” gevonden, en na even luisteren gehoord dat het van Joe was, op de site zag ik dan dat er van kanaal gewisseld zal worden. Ik ben ook echt benieuwd wat dit nieuwe project zal zijn en hopelijk terug geen lege doos!

Don`t copy text!
4
0
Deel hier gerust uw gedachtenx