RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

DJ KHLR droomt van Antwerpse FM-radio

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Een Antwerpse stadsradio op een FM-frequentie, zoals er geen andere is: die wil de Antwerpse dj KHLR (Khalor) in de lucht krijgen. “Antwerpen heeft een immens aanbod aan alternatieve muziek in het nachtleven, maar dat wordt amper op een commerciële FM-frequentie ondersteund.” Op 107.0 FM is dat wél de bedoeling, net als het in de kijker zetten van Antwerpen in àl haar aspecten: van mode tot het culinaire. Van ondernemers, jonge artiesten tot aanstormend talent”.

Het is een beetje vechten voor een officiële FM-frequentie. Zeker in Antwerpen liggen de beschikbare plaatsen niet voor het grijpen. Maar Antwerpenaar en resident-dj in zowat àlle grote clubs in de stad, Khalid Naciri aka dj KHLR, heeft zijn erkenningsdossier ingediend en droomt er luidop van om een Antwerpse zender uit de grond te stampen, zoals er nog geen bestaat. Met muziek waar vooral ‘young urban hipster couples or singles’, de zogenaamde yuhcos tussen de 16 en 35 jaar, gek van zijn.
 
Dj KHLR: “Je moet eens vijf minuten scannen tussen verschillende stations en je hoort sowieso telkens die éne zelfde hit. Pas op, ik begrijp dat hitjes heel belangrijk zijn voor een bepaalde doelgroep. Kijk pakweg ook naar nationale zender Studio Brussel. Ze trekken een ietwat andere kaart, maar moeten toch radio maken voor de grote massa. Wij willen iets anders opstarten en voorkomen dat er weer een FM-frequentie als ‘eenheidsworst’ de lucht in gaat.” 


Spotlight

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

3 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Bart
Bart
24 maart 2018 - 11:05 11:05

Spijtig dat Radio FG verdwenen is in Antwerpen… het was alvast niet de klassieke eenheidsworst (die je tegenwoordig ook al kan vinden onder Oldies radios – al valt jaren 80 daar ook blijkbaar onder- welke nu plots iedereen wil starten waar dit vroeger echt not-done was).

Lukas Moens
Lukas Moens
22 maart 2018 - 10:30 10:30

“Antwerpen heeft een immens aanbod aan alternatieve muziek in het nachtleven, maar dat wordt amper op een commerciële FM-frequentie ondersteund.”

107.6: Radio Stad

” Op 107.0 FM is dat wél de bedoeling, net als het in de kijker zetten van Antwerpen in àl haar aspecten: van mode tot het culinaire. Van ondernemers, jonge artiesten tot aanstormend talent”.

107.2: Stadsradio Vlaanderen

Wij willen iets anders opstarten en voorkomen dat er weer een FM-frequentie als ‘eenheidsworst’ de lucht in gaat.”

106.7: Radio Centraal.

Iets zegt me dat meneer deejay niet zo goed heeft gescand op de FM-band…

Dennis
Dennis
23 maart 2018 - 00:50 00:50
Antwoord aan  Lukas Moens

Radio Stad zendt vooral R&B, hiphop en dancehall uit, wat er gespeeld wordt in clubs zoals Café d’Anvers, Ampere en Club Vaag is house en techno. Stadsradio Vlaanderen is een netwerkomroep en niet specifiek gericht op Antwerpen. Radio Centraal is inderdaad geen eenheidsworst maar is bij momenten zo alternatief dat er werkelijk niet naar te luisteren valt.

Volgens mij past dit er nog prima tussen 🙂

Don`t copy text!
3
0
Deel hier gerust uw gedachtenx