RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Dit was RadioVisie’s week 39 in 2019

Waarom wachten op een jaaroverzicht? Vanaf deze week brengen we u op zondagnamiddag een snelle terugblik op de afgelopen week van RadioVisie. In telegramstijl fietsen we door de meest opmerkelijke nieuwtjes uit de radiowereld in de afgelopen zeven dagen, met uiteraard alle links naar de betrokken artikels.

  • De uitschieter in week 39 was de start van Jam en Viva+ in Wallonië, de nieuwste digitale radiokanalen van de RTBF, afgelopen vrijdag. Jam wordt een station voor de jongvolwassenen die continu op zoek zijn naar het niet altijd zo bekende betere nieuwe muzikale werk, terwijl Viva+ vooral de zestigplussers aan zich wil binden met muziek uit de jaren ’50, ’60 en ’70. Bij Classic 21 lieten ze voor het eerst hun nieuwe studio zien, die heel erg rock ’n roll oogt.
  • Een andere opgemerkte starter is BX1+, het toch wel vrij ambitieuze radioverhaal dat de Brusselse tv-zender BX1 graag wil schrijven. Wel enkel online, want voor de analoge en digitale Brusselse ether werd het dossier afgelopen zomer niet weerhouden.
  • Uit het Vlaamse lokale wereldje mét een zender onthouden we dat Radio Expres in Antwerpen eindelijk een datum prikte op de langverwachte comeback. Vanaf maandag 30 september gaat Expres op de 105.4 de strijd aan om opnieuw dé radio van ’t Stad te worden. Die andere grote radio in de Sinjorenstad, Minerva, staat intussen met zijn nieuwe studio mooi te blinken in Radio World.
  • Radiofiguren in het nieuws waren deze week Eric Hofman, die Marc Hermans verwelkomt als nieuwe ‘sidekick’ bij Mi Amigo International. Al haalt dat feitje niet meer het Mi-Amio-boek, want dat is definitief af. Minder aangenaam nieuws was er voor StuBru’s Black Mamba die zich door een acute tinnitus een maand lang letterlijk ‘oorverdovend stil’ zal moeten houden.

En nu op naar week 40!


Vorige weekoverzichten

Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx