RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Dit is Mi Amigo met nieuws over de treinkaping (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

‘Dubbele tijdsmelding’ heette het ooit bij de radio. Een tijdstip met twee keer hetzelfde cijfer. Intussen is 07:07 uur bij RadioVisie het vaste tijdstip geworden waarbij we u meenemen naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden.

Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de dag door te komen… Meer originele opnames van lang geleden, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Het is 23 mei 1977: ‘Baken 16’ – Marc Jacobs & Herman de Graaf en de Molukse treinkaping

Bij Radio Mi Amigo was het altijd genieten als Marc Jacobs aan boord van het zendschip was om zijn tussen de middag het programma ‘Baken 16’ te presenteren. Op 23 mei 1977 was het al weer tijd voor de aflevering 211. Maar vooraleer de show wordt afgetrapt, is er tegen twaalf uur ook het nieuwsbulletin dat Marc moet lezen.

Er was een triest bericht over een groep Zuid Molukkers in de Nederlandse provincie Drenthe, die nabij de plaats Onnen die ochtend een trein had gekaapt. Diezelfde ochtend werd een groep van 120 scholieren van een lagere school in gijzeling genomen in de (eveneens) Drenthse plaats Boven Smilde.

Dit belangrijke nieuws liep als een soort rode draad doorheen deze aflevering van ‘Baken 16’. Collega-dj Herman de Graaf was steeds aanwezig met aanvullende nieuwsberichten. Marc verontschuldigde zich diverse keren dat hij na deze serieuze nieuwsberichten vrolijke reclame spots moet draaien; ‘Maar het is niet anders’. (TvH)

° Treinkaping Wikipedia (foto bovenaan)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Mi Amigo

Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Peter Vanhulle
Peter Vanhulle
10 juni 2019 - 08:38 08:38

Fantastische radio was dat, m’n favoriete programma Baken 16… Dank je wel voor deze retro , pure nostalgie!

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx