RadioVisie

  • .
    .

Dit is Mi Amigo: Ik ben Herman, ik vervang Stan (audio)

Iedere dag neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden.  Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de dag door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Het is 5 juni 1977. Herman de Graaf vervangt Stan Haag tijdens de ‘Jukebox’

Een uitzenddag bij Radio Mi Amigo eindigde in de jaren zeventig altijd met de ‘Jukebox’ van Stan Haag. Dit verzoekplatenprogramma werd steeds op voorhand in Playa de Aro opgenomen en was dan meestal twee weken later op de radio te horen. Maar niet altijd. Soms kon het gebeuren dat door bijvoorbeeld slecht weer of andere problemen met de bevoorrading, de programmabanden niet tijdig aan boord kwamen. 

Dat was bijvoorbeeld het geval op 5 juni 1977.  Omdat de cassette van Stan Haag niet uitgezonden kon worden, presenteerde Herman de Graaf de ‘Jukebox’ live vanaf de MV Mi Amigo. Maar dat was minder eenvoudig dan het leek. Want aan, boord van het zendschip wist men in de eerset verte niet wie, welk verzoekje had aangevraagd. Communicatielijnen tussen het zendschip en het Spaanse hoofdkwartier waren er niet. Improviseren dan maar… 

° Foto bovenaan: Van links naar rechts: Hugo Meulenhoff, Herman de Graaf, Stuart Russel, Frank vander Mast (tijdens het evenement ‘Zeezenders 20’ in 1978- Noordwijkerhout)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx