RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Dit is ‘Mi Amigo 40’ vanaf de MV Artremis (audio)

Iedere dag neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden.  Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de dag door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Het is 29 mei 2014. Dit is Marc Jacobs met ‘Baken 16’ vanaf de MV Artremis in Oostende

Vanaf morgen – donderdag 30 mei – is Radio Mi Amigo weer terug. Vier dagen lang wordt er tijdens de reünie-dagen ‘Mi Amigo 45’, uitgezonden vanaf de MV Castor, voor anker in de jachthaven van Blankenberge. Maar dat wist u al omdat we er reeds veelvuldig over schreven. In 2019 is het immers precies 45 jaar geleden dat ene Sylvain Tack en zijn team van start gingen met een nieuwe Vlaamse zeezender. Weliswaar vanuit Nederland, omdat dit toen nog kon. 

Maar toen bij de noorderburen op 1 september 1974 het Europese radioverdrag van Straatsburg eveneens van kracht werd en bijgevolg ook daar alle medewerking aan offshore radio strafbaar werd, had de Vlaamse zakenman het lef om de wet naast zich neer te leggen en uit te wijken naar het Spaanse Playa de Aro, waar men zonder al te veel problemen de activiteiten verder kon zetten. 

Als eerbetoon aan Sylvain en zijn medewerkers organiseerde de vzw Nordica vijf jaar geleden ook al ‘Mi Amigo 40’. Toen tijdens het evenement ’Oostende voor anker’. Vier dagen lang werd er teruggeblikt op Radio Mi Amigo vanaf het schip MV Artemis. Om in stijl en de sfeer te blijven brengen we u de komende dagen een terugblik op de gebeurtenissen uit 2014 in de Koningin der Badsteden. We beginnen op 29 mei als Marc Jacobs live ‘Baken 16’ presenteert vanaf de Artemis. (TvH)


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx