RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

Het is vandaag 31 augustus… 1974 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Iedere dag neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de dag door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud

‘Een soort oud en nieuw’

Het is vandaag precies 45 jaar geleden dat Radio Veronica, de internationale service van Atlantis en Radio Noordzee Internationaal voor de allerlaatste keer uitzonden. Op dat moment was het nog steeds onduidelijk wat Radio Mi Amigo en Caroline zouden gaan doen. Er waren wel veel, onbevestigde geruchten, dat zij wel zouden doorgaan.

Op 1 september 1974 trad in Nederland het Europese Radioverdrag van Straatsburg in werking, waardoor elke vorm van medewerking aan de zeezenders vanuit dat land verboden werd. Op 31 augustus, om 18:00 uur was Radio Veronica er al mee gestopt. Op dat moment waren aan boord van de Mebo II alle dj’s aanwezig. Het ging om zoveel mensen dat men afsprak dat er in de studio niet gerookt mocht worden. Best bijzonder, want roken in een werkruimte was in die tijd de normaalste zaak van de wereld. 

De centrale presentatie van het afscheidsprogramma was in handen van Ferry Maat, maar ook veel van zijn collega’s kwamen aan het woord om afscheid te nemen. Ze hadden allemaal hun favoriete of een hele toepasselijke plaat mee gebracht. Ook directeur John de Mol nam het woord en noemde de laatste uitzending ‘een soort oud en nieuw’, dit omdat iedereen steeds naar de klok zat te kijken nadat het aftellen was begonnen. 

Ook werd er in het laatste programma reclame gemaakt voor de voetbalwedstrijd die ’s anderendaags, zondag 1 september gespeeld zou worden: Radio Noordzee Internationaal tegen een elftal van Radio Veronica. (TvH)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx