RadioVisie

  • .
    .

Dirk Moerman stopt bij Vlaamse Ardennen 1

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Dirk Moerman is per 1 januari gestopt als station manager bij de regionale radiozender Vlaamse Ardennen 1. Hij was van meet af aan de drijvende kracht achter het project, maar voelde zich naar eigen zeggen onvoldoende gesteund.

Vlaamse Ardennen 1 wordt net als WRGM1 geëxploiteerd door de vzw Antares rond Ludo Daelman, die onrechtstreeks – zoals dat heet – ook zijn zeg heeft over Radio Media. Hoe het ooit zover is gekomen is een lang verhaal, dat wie hier ooit al eens brachten.

Afgelopen jaar kwam Radio Media al in woelig water, toen alle vrijwilligers werden bedankt. Ook het intussen alweer drie jaar geleden opgestarte ‘nieuwe verhaal‘ onder de naam Vlaamse Ardennen 1 bracht blijkbaar niet echt wat er van gehoopt werd.

Dat wordt vooral duidelijk door de manier waarop Dirk Moerman zijn ontslag als station manager bekendmaakt. “Als je merkt dat je radio-product niet meer de corebusiness blijkt, dan weet je dat er iets scheef zit. Ik heb dat verschillende keren aangekaart, maar steeds meer werd duidelijk dat onze prioriteiten mijlenver uit elkaar lagen”, aldus Moerman.

Dirk ‘Moerbie’ Moerman was jarenlang de avondjock bij Radio Contact Nationaal met zijn ‘Contact Interactief’. Later deed hij hetzelfde nog eens succesvol over bij TOPradio Vlaanderen met ‘Moerbie Late Nite’. Daarna werd hij opgepikt door Frank Molnar van de toenmalige GunkTV en maakte hij in Griekenland, samen met wijlen Peter Van Dam, Karpathos FM.

In november 2007 kreeg Dirk Moerman tijdens een grote show georganiseerd door RadioVisie, in het Feestpaleis van Beervelde, de Vlaamse Trofee voor RadioVerdienste uitgereikt door Ton Schipper. (foto)

Moerman blijft actief als reclamestem en voice-over voor tv-programma’s.


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

7 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
jaques
jaques
19 januari 2023 - 11:11 11:11

Is het Antares “imperium” aan het imploderen dan? Enkel Waregem1 (afkooksel WTV) is nog redelijk in stand

krieske
krieske
20 januari 2023 - 08:07 08:07
Antwoord aan  jaques

Op Media (107fm), ook deel van het Antares “imperium” is er al enkele dagen enkel ruis te horen. Er zit duidelijk “ruis op de lijn” bij Antares.

David
David
20 januari 2023 - 11:44 11:44
Antwoord aan  krieske

Je moet maar eens lezen op de facebookpagina van Media hoe het bestuur denkt over radio… Zegt veel.

Patrick
Patrick
3 januari 2023 - 18:33 18:33

De helft van de website is intussen ook offline gehaald. Je kan enkel nog het nieuws herbeluisteren en naar de stream luisteren.

jaques
jaques
20 januari 2023 - 09:50 09:50
Antwoord aan  Patrick

Klopt, als je op programma’s klikt krijg je “Oops! That page can’t be found. 404 ERROR” en bij Media is het zelfs helemaal een leeg wit blad. Heel vreemd allemaal

jaques
jaques
3 januari 2023 - 10:17 10:17

Wat is daar eigenlijk (echt) aan de hand?

David
David
3 januari 2023 - 20:15 20:15
Antwoord aan  jaques

Tijd voor “Vlaamse Ardennen 1 2.0″… Met al die cijfertjes wordt het wat lastig. Het is jammer want Dirk Moerman maakte wel goede radio, maar ook heel voorspelbaar en letterlijk af te lezen uit de woorden van Dirk Moerman. Je zag het aankomen. Radio Media was al de voorbode. Op de facebookpagina van radio Media staat daar trouwens de radio-uitspraak van 2022: “waarom luister je naar de radio?”. Als je zo’n uitspraken doet dat weet je hoeveel iemand van zijn radio houdt.

Don`t copy text!
7
0
Deel hier gerust uw gedachtenx