RadioVisie

  • .
    .

Digital Audio: meer bereik en betere herkenning van commercials

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Digitaal naar de radio luisteren wordt steeds populairder en neemt toe in bereik en luistertijd. Analyses van het Nederlandse mediabureau GroupM, uitgevoerd in opdracht van Qmusic, tonen aan dat campagnes waarbij digitale audio aanvullend op lineaire radio wordt ingezet, resulteren in toegenomen bereik en een betere herkenbaarheid.

Wanneer tien tot twintig procent van een campagne digitaal is, wordt het netto bereik hoger dan wanneer de volle honderd procent van de commercials op lineaire FM-radio wordt ingezet. De resultaten werden opgemeten in de doelgroep 20-49 jaar. Afhankelijk van de inzet resulteert de toevoeging van digital audio in twee tot zes procent extra netto bereik. Hoe groter de campagnes, hoe meer het additioneel bereik toeneemt. Daarnaast loopt bij grotere campagnes ook het aantal effectieve contacten drie- tot zesmaal op.

Behalve de impact op het bereik, is ook deze van de herkenning van commercials hoger bij FM én digitaal luisteren, dan bij mensen die enkel nog analoog afstemmen. In een ander onderzoek van GroupM zijn negen campagnes onderzocht waarin FM-radio, in combinatie met digital audio, werd gebruikt. De enquêtes betreffen verschillende merken in verschillende productcategorieën. Gemiddeld ligt de herkenning acht procent hoger.

Marjon van Diepen (Insights Director GroupM): “Digitale audio wordt meer en meer standaard meegenomen in audio-plannen. Niet alleen voegt dit effectief bereik toe, er kan ook impact worden gecreëerd door relevantie toe te passen en gebruik te maken van de mogelijkheden die digital audio biedt, zoals addressability, optimalisatie op locatie en targeting op moment”. (radio.nl)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Qmusic

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx