fbpx

RadioVisie

  • .
    .

Dienstbericht: reacties in een nieuw kleedje

Bij RadioVisie staan we altijd open voor reacties op onze berichten, dat weet je. Op onze voorpagina vind je – helemaal rechtsonder – doorlopend links naar de tien meest recente reacties op de diverse artikels. We weten dat heel wat lezers daar graag gebruik van maken. Jullie reageren ook een pak meer dan vroeger, al is het bij ons gelukkig nog niet zo erg als bij HLN.be.

Zoals je misschien al merkte hebben we sinds gisteren de software achter de reactiemodule van onze website een grondige upgrade gegeven. Onze bedoeling daarbij is dat je, als reagerende lezer, zelf veel meer autonomie krijgt over jouw reacties, zowel de nieuwe als de (stok)oude. Op Facebook kun je je post of reactie op elk moment zelf verwijderen of intrekken. Wel, dat kan vanaf nu ook bij ons.

Een bijkomende nieuwigheid is dat je je eigen commentaar na publicatie nog kunt aanpassen – editen, dus – en dit gedurende de eerste 24 uur na het plaatsen van je reactie. Dat helpt als je schrijffoutjes of dergelijke wilt corrigeren.

Wil je over die nieuwe tools beschikken, dan kun je je vanaf nu registreren op onze site. Je bezoekt ons dan als ‘ingelogde gebruiker’. Inloggen kun je, net zoals op andere websites, heel eenvoudig via je account op Facebook of Google+. Dan hoef je ook niets meer te bevestigen. Of je schrijft je rechtstreeks in via https://radiovisie.eu/registreren, maar dan moet je je e-mail daarna nog wel (eenmalig) bevestigen.

klik om te vergroten

Belangrijk: Als je je registreert met het e-mailadres dat je in het verleden al gebruikte om te reageren op onze artikels, dan krijg je op slag ook de controle terug over al je eerdere reacties. Je ziet ze mooi opgelijst via ‘mijn inhoud en instellingen’, zie de afbeelding hiernaast.

Een extra dienst, als ingelogde gebruiker, is dat je nu ook een aantal automatische e-mails kunt laten versturen. Dat kan telkens er bij een bepaald artikel (nieuwe) reacties verschijnen. Op deze manier blijf je makkelijker op de hoogte over een item dat je interesseert, zonder dat je vijf keer moet gaan kijken of er reacties zijn. Of je kunt een e-mail laten versturen als er enkel op jouw reactie wordt gereageerd. Je kunt nu via e-mail ook individuele personen volgen die regelmatig reageren op onze artikels.

Reacties kunnen overigens nog steeds onder een schuilnaam, maar als je daarnaast ook een vals e-mailadres gebruikt, maakt dat de kans klein dat de redactie groen licht geeft. Dat was altijd al zo en dat blijft zo. Reacties moeten altijd een zekere graad van eerlijkheid en controleerbaarheid hebben. We zitten hier niet op het ‘dark web’. Bij deze willen je nog even in herinnering brengen dat we voor reacties enkele duidelijke regels hanteren, die je hier kunt nalezen.

Je kunt dus ook gewoon als ‘gast’ een reactie blijven plaatsen. Inloggen wordt niét verplicht. Ook wie als ‘gast’ een geldig e-mailadres gebruikt, kan vanaf nu achteraf nog steeds zijn reacties wissen. 

Tot slot nog een nieuw gadget die ook openstaat voor de ‘passieve’ lezer: reacties die je leuk of niet leuk vindt kun je voortaan respectievelijk een duimpje naar boven of naar beneden geven. Reacties met meeste omhoog-duimpjes schuiven tegelijk automatisch naar boven in de volgorde.


Belgian Radio Day
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
2006: Bert Geenen terug naar de radio

Bert Geenen verlaat de Vlaamse Media Maatschappij (VMMa). Hij gaat vanaf nu aan de slag Lees verder

JLB gaat (soms) naar zee (38)

Joey bepaalde het 'gezicht' van RadioVisie Zowel Thierry Missiaen als Patick Kicken genieten van hun Lees verder

2013: Verlaat Radio 5 Nostalgia sneller AM? (video)

Het publieke Radio 5 Nostalgia verdwijnt mogelijk al in 2015 van de middengolf. Dat is Lees verder

2014: Kurt stopt met politieke spots (video)

Klara-presentator Kurt Van Eeghem heeft een aantal campagnespotjes ingelezen voor zijn echtgenoot Tom De Boeck. Lees verder

2010: StuBru-spot wint in New York (video)

Van de acht bureaus die een shortlist haalden op The New York Festivals, hebben er Lees verder

Het Avondblad van 31 december (video & audio)

Slimme luidspreker 'Made in Belgium' Een heel speciale dan nog wel, want hij bevat een Lees verder

Kolder en Klodder – 56 (video)

Satirische Kijk-op-Media, met de meest Subjectieve Mening van Hugo van Vlaenderen Woord van het jaar Lees verder

2018 was niét ‘Het jaar van de radio’ (1)

Het jaar 2018 zit er bijna op, tijd voor een terugblik op een bewogen radiojaar Lees verder

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in redactie
De nieuwe dag van RadioVisie

De Playa Papers – 7 (video & Baffle 14)

Het Avondblad van 31 juli (mét RadioVisie 10)

Het Avondblad van 16 juli (video and more)

RadioVisie goes «web push»: nog sneller op de hoogte van ons nieuws

Het Middagblad van 14 & 15 juli (video)

Sluiten