RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Dick is (nog steeds) radio-actief (28)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

‘Radiodag 2014’

Het is, op enkele dagen na, vijf jaar geleden dat er op 22 maart 2014 een grote radiodag werd gehouden in hotel Casa in Amsterdam. Ik had daarvoor al vele radiodagen bezocht, ondermeer in 2005 en 2007, maar vond deze (laatste?) de mooiste. Ik hoorde in de zaal diskjockeys van Radio Scotland. Niet zo vaak naar geluisterd omdat de ontvangst niet denderend was. 

Later op de ochtend trof ik Mike Knight (foto links), de laatste programmaleider van het Engelstalige Radio Luxembourg. Hij volgde Alan Keene op die voor die tijd programmaleider bij Radio London was. Hij heeft midden 1968 Radio Luxembourg omgebouwd naar het Radio London format. Met Mike was ik het eens dat de ‘The legend Is Back’ online programmering van Radio Luxembourg erg slecht was. 

Terug in de zaal waren intussen de Nederlandstalige diskjockeys van Radio Noordzee internationaal aan het woord. Daarbij uiteraard ook Hans Hogendoorn (Radio 1, Wereldomroep) en Ferry Maat (Radio 3, Radio 10, Radio 2). Maar ook Nico Steenbergen (RTL Z) en anderen. Na deze presentatie kwamen de Engelse diskjockeys van RNI aan bod. Daar had ik meer mee.

Niet alleen omdat ik de meesten eerder elders had gehoord maar mede omdat ze altijd live van boord uitzonden. Ik lag ’s nachts vaak naar Dave Rodgers te luisteren. En ik vind Engelse presentatie erg mooi. Toen ik weer door de andere zaal liep trof ik het radiostation Extra Gold. Dat zendt online uit en heeft ongeveer tachtig luisteraars; zo vertelde Peter Vrakking mij. 

Ik was even in hun uitzending, evenals Ferry Maat. Ik trof later vele bekenden waaronder Douwe Dijkstra en Hans van Dijk (net tot SP raadslid in Gouda gekozen). Uiteraard zag ik ook Jaap Jansen (Radio 1, podcasts), de invloedrijkste twitteraar van het Binnenhof. Ik zei dat ik er verbaasd van sta dat hij zoveel nieuwtjes twittert. Maar ja, hij beweegt zich dan ook veel in Haagse kringen. Veel tweets van hem hebben tot grote krantenkoppen geleid.

In de ‘radiozaal’ waren inmiddels diskjockeys van het ‘oude’ en het ‘nieuwe’ Radio Caroline aan het woord. Daarbij zaten Roger Day, Robbie Dale, Tony Prince, Johnny Walker, Andy Archer, Keith Skues, Norman St. John, Ross Brown, Steve Young en anderen. Ik vind het altijd boeiend mensen te ontmoeten waar ik als tiener ademloos naar heb geluisterd.

Ze wisten altijd een bepaalde sfeer te scheppen, live vanaf de Noordzee. Tussendoor vroeg ik aan Ferry Maat (foto rechts) of hij ook voor Radio 10 ging werken. Maar volgens hem konden ze dat niet betalen. Nico Steenbergen vertelde me later dat er aan boord van de Mebo 2 niet zoveel te doen was en hij dus hele dagen lag te slapen.

Zo nu en dan ging ik met de ‘groten der aarde’ op de foto. En sprak ik met mensen van het eerste uur van Radio Caroline. Ik kende ze niet allemaal dus ik moest soms diep in mijn geheugen graven. En ze vertelden me allemaal over hun belevenissen aan boord. Het was weer een enerverende radiodag. En ik vraag me af of er nog wel ooit opnieuw zo’n evenement zal komen. 

Hans Knot heeft met anderen weer heel wat werk verricht. Bedankt Hans! Ik vond het schitterend!


Spotlight

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Dick is (nog steeds) radio actief – 52

Dit is voorlopig de laatste column van Dick Offringa. Na één jaar - 52 weken Lees verder

Dick is (nog steeds) radio actief – 51 (video)

Laatste dag Veronica museum Zaterdagmorgen 31 augustus om elf uur kon ik op een nabijgelegen Lees verder

Dick is (nog steeds) radio actief – 50 (video)

Mythes? Komende zaterdag is het Veronica Museum in Nijkerk voor het laatst geopend. Er schijnt Lees verder

Dick is (nog steeds) radio actief – 49 (video)

Studio software Het is deze maand drie jaar geleden dat Radio Emmeloord via internet met Lees verder

Dick is (nog steeds) radio actief – 48 (audio & video)

14 augustus 1967 Rond Pasen 1964 las ik in diverse bladen dat er een nieuwe Lees verder

Dick is (nog steeds) radio actief – 47 (audio)

Dit was Veronica Afgelopen week heb ik weer eens ‘Dit was Veronica’ van Auke Kok Lees verder

Dick is (nog steeds) radio actief (46)

We doen het ook elders (met plezier) Midden vorig jaar wees iemand mij op een Lees verder

Dick is (nog steeds) radio actief – 45 (audio)

 Hilversum Drie Toen Hilversum 3 in oktober 1965 tussen 09:00 en 18:00 uur ging uitzenden Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx