RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Dick is (nog steeds) radio actief – 51 (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Laatste dag Veronica museum

Zaterdagmorgen 31 augustus om elf uur kon ik op een nabijgelegen weiland bij het Veronica museum in Nijkerk parkeren. Goed geregeld! Hierna stond ik met wat anderen te wachten bij het begin van het 192 terrein. Tien over elf mochten we naar binnen. Bijna iedereen had een zogeheten e-ticket. Want het was ruim van te voren helemaal uitverkocht; met duizend kaarten. 

Allereerst keek ik bij Jaap Schut van de stand van Rock Art. (Het radiomuseum in Hoek van Holland). Er lagen stapels LP’s en CD’s over het radioverleden van de diverse zeezenders. Ook veel posters, stickers en T-shirts. Verder prachtige fotoboeken van ondermeer Radio Caroline en Radio London. Al mijmerende bedacht ik dat ik er vroeger geen idee van had wie er allemaal naar de zeezenders luisterden. Miljoenen dus. 

Nadat ik koffie in een plastic bekertje had genuttigd ging ik het gebouw binnen. Allereerst liep ik weer naar de eerste verdieping. En wederom aanschouwde ik alle presentatoren van Veronica in een indrukwekkende fotogalerij. En keek ik weer lang bij een studio van de Zeedijk. Twee draaitafels, een mengpaneel met draaiknoppen en drie tapedecks. Eentje om het hele programma op te nemen en eentje voor de bandjes met reclames die dan direct weer terug gespoeld moesten worden. 

Tussendoor deed ik voor de radio in Emmeloord een telefonisch verslag. Daarna maakte ik een film van alle bootjes, dat waren er heel wat. En luisterde ik naar oude radiofragmenten. Ook sprak ik met Rob Schel  en Per Bos (Norderney192). Toen ik weer buiten kwam was het een stuk warmer en een drukker geworden. Ik had een heel gesprek met Wim van de Water (Mediapages). Ook trof ik presentatoren van Radio Emmeloord (René van Elst en Peter Ingelse). Ze zijn van Radio Lelystad en Happy AM. Ik praatte met Jan Hariot en Jaap Jansen (beiden ondermeer van Extra Gold). 

Er traden diverse bands op, ze werden afgewisseld met 192TV fragmenten. De hele dag live te zien. Ik zag de Shoes, Motions, George Baker Selection en Ben Cramer (Veronica Vrij). Ik mocht met hem op de foto, evenals met Tineke. Ad Bouman en Erik de Zwart praatten de boel aan elkaar. Ze hadden een interview met Lex Harding (Lodewijk den Hengst) en Tineke. Lex zei ondermeer dat het nooit de bedoeling was dat dit museum eeuwig zou blijven bestaan en dat de spullen weer naar de rechtmatige eigenaars gaan. 

Hij vond ook dat men de Norderney op de oude plaats in de Noordzee voor Scheveningen zou moeten neerleggen en dan moest laten zinken. “Dat bootjes-gedoe hebben we nu wel gehad”. Het publiek vond het allemaal best. Dat was vanwege de warmte massaal aan het bier in plastic gegaan. Het was niet aan te slepen. Ik dwarrelde de hele dag door de mensenmassa en zat vaak in de schaduw van dit ‘festival’. Al met al was het een bijzonder gezellige sfeer en daarom ben ik tot zes uur gebleven.


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Dick is (nog steeds) radio actief – 50 (video)

Mythes? Komende zaterdag is het Veronica Museum in Nijkerk voor het laatst geopend. Er schijnt Lees verder

Dick is (nog steeds) radio actief – 49 (video)

Studio software Het is deze maand drie jaar geleden dat Radio Emmeloord via internet met Lees verder

Dick is (nog steeds) radio actief – 48 (audio & video)

14 augustus 1967 Rond Pasen 1964 las ik in diverse bladen dat er een nieuwe Lees verder

Dick is (nog steeds) radio actief – 47 (audio)

Dit was Veronica Afgelopen week heb ik weer eens ‘Dit was Veronica’ van Auke Kok Lees verder

Dick is (nog steeds) radio actief (46)

We doen het ook elders (met plezier) Midden vorig jaar wees iemand mij op een Lees verder

Dick is (nog steeds) radio actief – 45 (audio)

 Hilversum Drie Toen Hilversum 3 in oktober 1965 tussen 09:00 en 18:00 uur ging uitzenden Lees verder

Dick is (nog steeds) radio actief – 44 (audio)

Radio Atlantis In de zomer van 1963 kwam de plaat Atlantis uit, van de Shadows, Lees verder

Dick is (nog steeds) radio actief – 43 (audio)

Den 'vier fröhlichen Wellen' Radio Luxembourg begon de uitzendingen (opnieuw) in 1933 via een lange Lees verder

Meer over Veronica

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx