RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Dick is (nog steeds) radio actief – 29 (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

‘Op Locatie’

Omdat bijna alle hoog vermogen middengolfzenders in Nederland de afgelopen jaren zijn uitgeschakeld heeft Agentschap Telecom een nieuw plan gemaakt voor Laag Vermogen middengolfzenders. Vanaf 11 mei 20016 tot 10 mei 2019 heeft er een pilot gelopen waarbij men zich kon inschrijven voor een 1 of 100 Watt zender; met op 60 kilometer afstand een herhaling van dezelfde frequentie. 

Tientallen personen hebben zo’n vergunning aangevraagd. Omdat de pilot op 10 mei 2019 zou aflopen heeft Agentschap Telecom de zaak geëvalueerd. Uit onderzoek bleek dat velen op deze wijze wilden doorgaan. Daarop is nieuw beleid gemaakt. Iedereen moest opnieuw een frequentie aanvragen waarbij de duur vijf jaar zou zijn; met recht op verlenging van dezelfde frequentie. Inmiddels zijn er weer meer dan veertig vergunningen ‘nieuwe stijl’ uitgereikt. 

Ook Radio Emmeloord heeft, na eerst een pilot frequentie van 747 kHz en later 1224 kHz, de afgelopen tijd een nieuwe zendvergunning gekregen van 100 Watt; voor de duur van vijf jaar op 1224 kHz. Begonnen op 1 oktober 2016 heeft het station altijd oog gehad voor lokaal nieuws. Niet alleen dat ze lokaal nieuws van de OZO (senioren omroep) doorgaven; ze waren ook vaak aanwezig bij evenementen

Eerst werden er busjes of campers van anderen gebruikt (zoals bij muziek festival OORD). Sinds halverwege 2018 is men in het bezit van een eigen mobiele studio. Er werd een soort snackbar op wielen aangeschaft; die met een auto vervoerd kan worden. Met man en macht werd de zaak schoongemaakt en daarna van buiten in vrolijke Mondriaan kleuren geschilderd. Binnen werd de zaak ook geschilderd en geluidswerend gemaakt. 

Er kwam een nieuwe desk en de noodzakelijke apparatuur werd geplaatst. Daarna werd besloten bij diverse evenementen aanwezig te zijn. Buiten werden er speakers geplaatst plus een tafeltje met microfoons voor de gasten en de passanten. De verbinding naar de server ging via internet. Of via een vaste lijn, of via draadloos internet met de iPhone. De muziek stond op een USB stick. 

Er werd van te voren amper een plan gemaakt. De mensen werden spontaan voor de microfoon gehaald en de muziek werd er ook spontaan (of via verzoekjes) bij gezocht. Het was altijd gezellig in de kleine studio waar je amper kon plaatsnemen. Het was op en top pionieren. Maar dat was juist enorm leuk. De uitzendingen werden goed beluisterd, zowel binnen als buiten de Noordoostpolder. 

Een paar van de succesvolste uitzendingen waren ondermeer tijdens het Pieperfestival in oktober. Tientallen mensen kwamen een kijkje nemen en gaven hun commentaar. Ook stond de mobiele studio bij de Open Dag van Radio Emmeloord. Zowel Dave Royal als Camille Janszen presenteerden spontaan een half uur vanuit de mobiele studio. Tot groot genoegen van de vele aanwezigen. Daarbij was de uitzending ook nog eens over geheel Europa te horen via de korte golf op 6095 kHz. 

Met de komende zomer is het de hoogste tijd dat de Radio Emmeloord mobiele studio weer overal verschijnt. Radio maken vanuit de losse pols.

vorige
IMG_8222
IMG_8260
IMG_8267
IMG_8302
IMG_8318
volgende

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Dick is (nog steeds) radio actief – 52

Dit is voorlopig de laatste column van Dick Offringa. Na één jaar - 52 weken Lees verder

Dick is (nog steeds) radio actief – 51 (video)

Laatste dag Veronica museum Zaterdagmorgen 31 augustus om elf uur kon ik op een nabijgelegen Lees verder

Dick is (nog steeds) radio actief – 50 (video)

Mythes? Komende zaterdag is het Veronica Museum in Nijkerk voor het laatst geopend. Er schijnt Lees verder

Dick is (nog steeds) radio actief – 49 (video)

Studio software Het is deze maand drie jaar geleden dat Radio Emmeloord via internet met Lees verder

Dick is (nog steeds) radio actief – 48 (audio & video)

14 augustus 1967 Rond Pasen 1964 las ik in diverse bladen dat er een nieuwe Lees verder

Dick is (nog steeds) radio actief – 47 (audio)

Dit was Veronica Afgelopen week heb ik weer eens ‘Dit was Veronica’ van Auke Kok Lees verder

Dick is (nog steeds) radio actief (46)

We doen het ook elders (met plezier) Midden vorig jaar wees iemand mij op een Lees verder

Dick is (nog steeds) radio actief – 45 (audio)

 Hilversum Drie Toen Hilversum 3 in oktober 1965 tussen 09:00 en 18:00 uur ging uitzenden Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx