RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Dick is (nog steeds) radio actief – 25 (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Festival memories

Deze 25 ste column schrijf ik tegelijkertijd met een live uitzending op zaterdagmiddag op Radio Emmeloord. Het is weer eens wat anders. Terwijl de beginnummers klaar staan denk ik aan de verbindingen. Het signaal verlaat mijn huis via een glasvezel naar XS4ALL, dan gaat het via KPN met een glasvezel naar de server op Urk. 

Daar vandaan via glasvezel terug naar KPN en via Telfort door een glasvezel naar het pand aan de rand van Emmeloord waar de middengolfzender staat. Via de ether hoor ik het signaal nu terug op een middengolf radiotoestel. Inmiddels heb ik de begintune gestart: ‘Because they’re young’ van Duane Eddy. Daar begon in de jaren zestig ook een programma mee op het Engelstalige Radio Luxembourg. 

Omdat het afgelopen week mooi weer was dacht ik aan ‘In the summertime’ van Mungo Jerry. En daardoor kwam ik als vanzelf uit bij het popfestival in het Kralingse bos op 26, 27 en 28 juni 1970. Daarom besloot ik in deze uitzending artiesten uit die tijd te draaien. Het eerste nummer werd Jefferson Airplane met ‘Somebody to love’, gevolgd door ‘Mr. Tambourine man’ van The Byrds. Er traden meer dan 40 artiesten op voor 150.000 man; de entree was 35 gulden. Dat waren nog eens tijden! 

Op de TV journaals waren toen elke avond beelden vanuit Rotterdam te zien. Ook van geheel ontklede dames. Daarom maar het nummer van de Amsterdamse formatie Supersister met ‘She was naked’, gedraaid. Tussen de artiesten door waren er ook optredens van diskjockeys van Radio Veronica en Radio Northsea International (toen nog geheel Engelstalig). Via VirtualDJ gekozen voor een nummer van Santana; ‘Black magic woman’. 

Wat waren er toch veel geweldige artiesten aanwezig op het hoofdpodium en het bij podium! En je werd vanzelf stoned want er werd geblowd bij het leven. Tijdens Al Stewart met ‘On the border’ denk ik aan het overnachten. Met zijn allen in grote tenten. En ’s morgens wakker worden met tien verschillende nationaliteiten om je heen. Ik kreeg van diverse aanwezigen lekkere dingen voor het ontbijt. En ik hoorde de klanken van Cannet Heat met ‘On the road again’. 

Mijn vrouw Annelies brengt me nu broodjes in de studio. Nou, studio? Een compleet volgepakte slaapkamer met in een hoekje een mengpaneel. Ik kan hier nog net zitten. Maar dat mag de pret niet drukken. Bij Veronica op de Zeedijk was het echt niet anders. Inmiddels schalt Focus met ‘Hocus Pocus’ uit de speakers. Ik hoop dat de luisteraars dit Kralingse popfestival gebeuren wat kunnen waarderen. 

Ik wil na enen muziek van Woodstock gaan draaien. Inmiddels Ekseption met ‘The 5 th’ opgezet, gevolgd door Country Joe and the Fish ‘I feel like I’m fixing to die rag’. Daarbij probeer ik me al die optredens van toen nog eens voor de geest te halen. Kralingen was het mooiste popfestival dat ik ooit heb bezocht. 

De zondagnacht was er ook een optreden van Pink Floyd gepland. ’s Nachts begonnen ze te spelen met aan beide kanten van het hoofdpodium 32 speakers zodat hun geluid over geheel Rotterdam heen denderde. Zeer indrukwekkend. Ik besluit mijn eerste uur dan ook met ‘Arnold Lane’ van Pink Floyd.

Na deze persoonlijke memories ga ik volgende week weer verder met een ‘normale’ column. 


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Dick is (nog steeds) radio actief – 52

Dit is voorlopig de laatste column van Dick Offringa. Na één jaar - 52 weken Lees verder

Dick is (nog steeds) radio actief – 51 (video)

Laatste dag Veronica museum Zaterdagmorgen 31 augustus om elf uur kon ik op een nabijgelegen Lees verder

Dick is (nog steeds) radio actief – 50 (video)

Mythes? Komende zaterdag is het Veronica Museum in Nijkerk voor het laatst geopend. Er schijnt Lees verder

Dick is (nog steeds) radio actief – 49 (video)

Studio software Het is deze maand drie jaar geleden dat Radio Emmeloord via internet met Lees verder

Dick is (nog steeds) radio actief – 48 (audio & video)

14 augustus 1967 Rond Pasen 1964 las ik in diverse bladen dat er een nieuwe Lees verder

Dick is (nog steeds) radio actief – 47 (audio)

Dit was Veronica Afgelopen week heb ik weer eens ‘Dit was Veronica’ van Auke Kok Lees verder

Dick is (nog steeds) radio actief (46)

We doen het ook elders (met plezier) Midden vorig jaar wees iemand mij op een Lees verder

Dick is (nog steeds) radio actief – 45 (audio)

 Hilversum Drie Toen Hilversum 3 in oktober 1965 tussen 09:00 en 18:00 uur ging uitzenden Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

3 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
BEN BODE
BEN BODE
7 maart 2019 - 18:52 18:52

beste column ooit…. sorry dat ik verstek (alweer) moest laten gaan…. zal wel ontslagen zijn vrees ik….

Jean-Luc Bostyn
Jean-Luc Bostyn
7 maart 2019 - 18:58 18:58
Antwoord aan  BEN BODE

Ik vrees van niet Ben 😉

Jan D.M.
Jan D.M.
7 maart 2019 - 13:36 13:36

Mooie nostalgische column van Dick. Met zijn “In the Summertime” van Mungo Jerry brengt hij bij mij nog 2 andere nummers van deze artiest in herinnering: Lady Rose en Hello Nadine. Trouwens ook nog 2 sympathieke “dames” uit mijn jeugdjaren !

Don`t copy text!
3
0
Deel hier gerust uw gedachtenx