fbpx

RadioVisie

.
TVV Sound
.

Dick is (nog steeds) radio actief – 15 (audio)

In februari 1996 nam ik een abonnement op Planet Internet. Daarmee was ik zes uur per maand op internet aangesloten; voor dertig euro… per maand. De verbinding ging toen nog per telefoon en een 14K4 modem; later ISDN. De meeste tijd besteedde ik aan het versturen van mails; eerst offline opgeslagen; dan online verstuurd.

Webpagina’s kwamen tergend traag binnen. Bijna uitsluitend uit Amerika. Toch vond ik dat wel boeiend. Ik drukte van een mooie website de broncode af en zette er mijn eigen gegevens in. Ik begon met mijn stamboom. En zo had ik, zonder een opmaakprogramma, toch een eigen website op internet. Omdat ik me veel met radio bezig had gehouden vond ik dat daar ook maar iets over moest komen.

Ik begon in 1997 met een website over Radio Luxemburg; in het Nederlands. Uit diverse dozen kwamen oude foto’s te voorschijn die ik allemaal scande. En ik digitaliseerde audiofragmenten vanaf oude tapes. En zo begon de website te groeien. Omdat er ook bezoekers uit het buitenland kwamen besloot ik in 1998 de website om te zetten naar de Engelse taal.

Nog steeds erg basic. Zonder toeters en bellen. Gewoon in de broncode. Want de internetlijnen waren nog altijd zo langzaam dat het jammer zou zijn dat extra te vertragen. Vanaf die tijd begon de Radio Luxembourg website goed te lopen. Er waren een paar andere websites zoals van Herbert Pjede maar mijn site liep goed omdat ik uitsluitend verhaalde over wat ik zelf had meegemaakt.

Steeds kwamen er meer herinneringen bij van mijn diverse bezoeken aan de studio met bijbehorende foto’s. En wat ik heel leuk vond was dat veel oud-diskjockeys van Radio Luxembourg ook reageerden. Die schreven allemaal in het gastenboek.

Boven rechts: Benny Brown – Links onder: Tony Prince, daarnaast Stuart Henry – Rechts: Bob Stewart

Ik denk aan Ray Orchard, Bob Stewart, Dick Hosking, Doug Stanley, Colin Nichol, Tony Prince, Don Wardell, Shaun Tilley, Carol Deene, Dave Christian, Keith Fordyce, Mark Wesley, Jimmy Savile en Paul Hollingdale, maar ook Ron ‘O Quinn, Alan Bailey, Mike Knight, Alan Keene, Ruud Westbroek en Fernande Alldis (dochter van Barry Alldis).

De afgelopen twintig jaar heb ik 860 reacties gekregen uit 40 landen. En de site is bijna 400.000 keer bezocht. Toen ik als tiener op mijn kamer naar Radio Luxembourg luisterde had ik er geen idee van dat miljoenen er toen ook tegelijkertijd naar luisterden. En ik had er helemaal geen idee van dat ze later in een gastenboek al die herinneringen zouden ophalen. Want het is een waar genoegen al die reacties te lezen.

Dit vind ik een fantastisch gebruik van internet. Dat de wereld dan een gewoon dorp lijkt waar je iedereen kent. De website staat op radioluxembourg.nl. Een paar jaar later begon ik op dezelfde manier met websites over Radio Veronica en over Radio Noordzee. Ook bij Veronica kwamen honderden reacties binnen die ook allemaal nog op de website staan. Terwijl dit, in 1999, ook een simpele website was, en nog is.  


Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Lokale DAB In 2017 hebben diverse lokale radiostations in Nederland meegedaan aan een experiment met
i24 News Omdat ik de eenzijdige berichtgeving over Israël zat was ging ik op zoek
Hoewel ik meestal met radio's aan de ontvangende kant zit heb ik me ook met
Op dit moment heb ik zo'n twintig radio's in huis. Dat betreft buizenradio's, transistorradio's, internet
Regionale Omroep Begin jaren zestig waren de bekendste radiozenders in Nederland Hilversum 1 en Hilversum
'Streekomroep'Reeds in het begin van de jaren zestig waren er al Regionale Omroepen in Nederland;
'Op Locatie' Omdat bijna alle hoog vermogen middengolfzenders in Nederland de afgelopen jaren zijn uitgeschakeld
'Radiodag 2014' Het is, op enkele dagen na, vijf jaar geleden dat er op 22

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Aantal reacties
0 Antwoorden op reacties
0 Volgers
 
Meest beantwoorde reactie
Artikel met de meeste reacties
1 Personen die reageerden
Rink Personen die recent reageerden
  Inschrijven  
Abonneren op
Rink
Gast
Rink

Hoi Dick,

In 1996 waren er nog geen euro’s……
Ik geniet altijd van jouw verhalen waarbij wij lezers in dit artikel alweer een kijkje in de keuken van Radio Luxemburg krijgen.
Dank je wel!
groet,
Rink

(zoals je ziet nog steeds een Planet internet mailadres…..)

Meer in Column
Kicken op radio en zo (28)
Kolder en Klodder – 55 (video)
JLB gaat (soms) naar zee (30)
Het vinylmoment van Manneke Pop – 49 (video)
Nostalgische column Hans Knot – 52 (audio)
Dick is (nog steeds) radio actief – 14 (audio)
Sluiten