RadioVisie

  • .
    .

Dick is (nog steeds) radio actief – 15 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

In februari 1996 nam ik een abonnement op Planet Internet. Daarmee was ik zes uur per maand op internet aangesloten; voor dertig euro… per maand. De verbinding ging toen nog per telefoon en een 14K4 modem; later ISDN. De meeste tijd besteedde ik aan het versturen van mails; eerst offline opgeslagen; dan online verstuurd.

Webpagina’s kwamen tergend traag binnen. Bijna uitsluitend uit Amerika. Toch vond ik dat wel boeiend. Ik drukte van een mooie website de broncode af en zette er mijn eigen gegevens in. Ik begon met mijn stamboom. En zo had ik, zonder een opmaakprogramma, toch een eigen website op internet. Omdat ik me veel met radio bezig had gehouden vond ik dat daar ook maar iets over moest komen.

Ik begon in 1997 met een website over Radio Luxemburg; in het Nederlands. Uit diverse dozen kwamen oude foto’s te voorschijn die ik allemaal scande. En ik digitaliseerde audiofragmenten vanaf oude tapes. En zo begon de website te groeien. Omdat er ook bezoekers uit het buitenland kwamen besloot ik in 1998 de website om te zetten naar de Engelse taal.

Nog steeds erg basic. Zonder toeters en bellen. Gewoon in de broncode. Want de internetlijnen waren nog altijd zo langzaam dat het jammer zou zijn dat extra te vertragen. Vanaf die tijd begon de Radio Luxembourg website goed te lopen. Er waren een paar andere websites zoals van Herbert Pjede maar mijn site liep goed omdat ik uitsluitend verhaalde over wat ik zelf had meegemaakt.

Steeds kwamen er meer herinneringen bij van mijn diverse bezoeken aan de studio met bijbehorende foto’s. En wat ik heel leuk vond was dat veel oud-diskjockeys van Radio Luxembourg ook reageerden. Die schreven allemaal in het gastenboek.

Boven rechts: Benny Brown – Links onder: Tony Prince, daarnaast Stuart Henry – Rechts: Bob Stewart

Ik denk aan Ray Orchard, Bob Stewart, Dick Hosking, Doug Stanley, Colin Nichol, Tony Prince, Don Wardell, Shaun Tilley, Carol Deene, Dave Christian, Keith Fordyce, Mark Wesley, Jimmy Savile en Paul Hollingdale, maar ook Ron ‘O Quinn, Alan Bailey, Mike Knight, Alan Keene, Ruud Westbroek en Fernande Alldis (dochter van Barry Alldis).

De afgelopen twintig jaar heb ik 860 reacties gekregen uit 40 landen. En de site is bijna 400.000 keer bezocht. Toen ik als tiener op mijn kamer naar Radio Luxembourg luisterde had ik er geen idee van dat miljoenen er toen ook tegelijkertijd naar luisterden. En ik had er helemaal geen idee van dat ze later in een gastenboek al die herinneringen zouden ophalen. Want het is een waar genoegen al die reacties te lezen.

Dit vind ik een fantastisch gebruik van internet. Dat de wereld dan een gewoon dorp lijkt waar je iedereen kent. De website staat op radioluxembourg.nl. Een paar jaar later begon ik op dezelfde manier met websites over Radio Veronica en over Radio Noordzee. Ook bij Veronica kwamen honderden reacties binnen die ook allemaal nog op de website staan. Terwijl dit, in 1999, ook een simpele website was, en nog is.  


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Dick is (nog steeds) radio actief – 52

Dit is voorlopig de laatste column van Dick Offringa. Na één jaar - 52 weken Lees verder

Dick is (nog steeds) radio actief – 51 (video)

Laatste dag Veronica museum Zaterdagmorgen 31 augustus om elf uur kon ik op een nabijgelegen Lees verder

Dick is (nog steeds) radio actief – 50 (video)

Mythes? Komende zaterdag is het Veronica Museum in Nijkerk voor het laatst geopend. Er schijnt Lees verder

Dick is (nog steeds) radio actief – 49 (video)

Studio software Het is deze maand drie jaar geleden dat Radio Emmeloord via internet met Lees verder

Dick is (nog steeds) radio actief – 48 (audio & video)

14 augustus 1967 Rond Pasen 1964 las ik in diverse bladen dat er een nieuwe Lees verder

Dick is (nog steeds) radio actief – 47 (audio)

Dit was Veronica Afgelopen week heb ik weer eens ‘Dit was Veronica’ van Auke Kok Lees verder

Dick is (nog steeds) radio actief (46)

We doen het ook elders (met plezier) Midden vorig jaar wees iemand mij op een Lees verder

Dick is (nog steeds) radio actief – 45 (audio)

 Hilversum Drie Toen Hilversum 3 in oktober 1965 tussen 09:00 en 18:00 uur ging uitzenden Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Rink
Rink
9 februari 2019 - 12:56 12:56

Hoi Dick,

In 1996 waren er nog geen euro’s……
Ik geniet altijd van jouw verhalen waarbij wij lezers in dit artikel alweer een kijkje in de keuken van Radio Luxemburg krijgen.
Dank je wel!
groet,
Rink

(zoals je ziet nog steeds een Planet internet mailadres…..)

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx