RadioVisie

  • .
    .

Dick is (nog steeds) radio actief (46)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

We doen het ook elders (met plezier)

Midden vorig jaar wees iemand mij op een voormalige mobiele snackbar. Of dat iets zou zijn voor een mobiele studio. Hij kon zo achter een auto gehangen worden en ergens bij een evenement neergezet worden. Ik moest er even over nadenken. En besloot hem toen aan te schaffen. De dagen er op hebben twee vrijwilligers hem opgeschilderd. 

Toen ik iets later ging kijken bleek het om de zogeheten Mondriaan kleuren te gaan. Ik keek eerst een beetje vreemd maar vond het toch wel leuk. Erg opvallend. Daarna werd er een studiotafel ingebouwd. Vervolgens kwam er (tweedehands) apparatuur waaronder een mengtafel, een paar computers en een enkele speakers. Allemaal erg simpel en gemakkelijk hanteerbaar. 

De eerste zaterdagmiddag trokken we naar het recreatiepark ‘Netl de Wildste Tuin’ in Kraggenburg. Het kostte nog erg veel tijd om de voeding en de internetverbinding aan te leggen. Ook waren we een poos bezig om binnenin alles werkend te krijgen. Maar het lukte en de mobiele studio was On Air via Radio Emmeloord. Gedurende vier uur draaiden we gouwe ouwe. Tussendoor hadden we uitgebreide gesprekken met bezoekers. 

Dat gebeurde met een paar microfoons op een simpele tafel met een paar stoelen. Dat heb ik later verder consequent doorgevoerd: simpel. Alles moet binnen een half uur aangesloten zijn en draaien. Toen we enkele weken later ergens waren waar geen internetaansluiting was, zonden we uit via een iPhone. Want daar zit een hotspot (voor WiFi) op. Dat ging prima gedurende de vier live uren. 

De mensen beginnen het nu te kennen en vertellen graag over de diverse activiteiten. En men merkt dat er door de uitzending ook meer bezoekers komen. Regelmatig wordt er gevraagd of we de volgende keer weer aanwezig zijn. Als je de techniek doet kijk je naar buiten en zie je, naast de presentatoren, ook de gezellige mensen overal. En iedereen komt een praatje maken. Op een wijze dat je soms vergeet een nummer ‘scherp te zetten’. 

Maar dat maakt niet uit; de luisteraars vinden het allemaal prima. Het hoeft geen gelikte uitzending te zijn; als er maar sfeer in zit. De luisteraars reageren trouwens regelmatig heel leuk via Messenger en andere sociale media. Dat verhoogt de sfeer. “Radio Emmeloord komt naar je toe deze zomer”. 

Laatst is de mobiele studio uitgeleend aan personen die hem half gesloopt weer afleverden. Daar werd ik niet vrolijk van. Gelukkig hebben we hem zoveel mogelijk in de oude toestand terug kunnen krijgen. Maar er moeten nog wel wat werkzaamheden verricht worden. Afgelopen zaterdag stonden we zes uur live bij Eventing Emmeloord. 

Met heel veel bezoekers en veel kramen om ons heen. Dan is het een waar genoegen live radio te maken. Al kon ik door de felle zon amper zien wat er op de computerschermen stond. Maar dat hoort er bij. Een gezellige ploeg mensen op locatie met live uitzendingen is het belangrijkste. Radio maken moet plezierig zijn.  


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx