RadioVisie

  • .
    .

Dick is (nog steeds) radio actief – 34 (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

i24 News

Omdat ik de eenzijdige berichtgeving over Israël zat was ging ik op zoek naar andere bronnen. Ik vond daarbij satellietzenders die 24 uur per dag nieuws brengen vanaf Tel Aviv; zowel in de Engelse, Franse als de Arabische taal. Twee zenden uit via de Astra1 satelliet; 19 graden, het Engelstalige kanaal via de Hotbird Eutelsat; 13 graden. Omdat ik een LNB kop had voor drie Astra posities gebruikte ik een tweede 60 centimeter schotel. 

Dat ging lange tijd goed, tot het beeld was verdwenen. Navraag leerde me dat de Engelstalige satelliet was verplaatst naar een nieuwe positie Hotbird 13 C 11642 H, 27.500 3/4. In HD kwaliteit. Dus opnieuw geprogrammeerd maar steeds niet gevonden. Omdat ik vernam dat er met een met laag vermogen werd uitgezonden, besloot ik een nieuwe schotel te kopen van 80 centimeter. Nadat ik die aan de muur had gemonteerd bleek het net niet mogelijk om de juiste draai te kunnen maken. Tenzij ik een stuk uit de muur zou hakken. Maar dat vond mijn vrouw te drastisch. 

Na enig nadenken besloot ik een duo LNB kop te kopen. Hierna verwisselde ik de instellingen. Omdat de ene kop nu een andere hoek tot de schotel had kon ik i24 News wel ontvangen; in perfecte HD kwaliteit. Hoewel ik ook losse satellietontvangers heb, bekijk ik dit station op de televisie met een ingebouwde satellietontvanger. Zo nu en dan stem ik af op dit kanaal; meestal ’s avonds na elf uur. Het nieuwsformat is gelijk aan bijvoorbeeld CNN en BBC World. 

Er wordt veel aandacht besteed aan internationale ontwikkelingen. Na een uur ben je beter op de hoogte van wat er speelt (ook in het Midden-Oosten) dan via andere (nieuws) zenders. Alles wordt van diverse kanten bekeken. Vanaf afgelopen zaterdagmorgen zat ik gekluisterd aan het tv-toestel. Want Hamas had besloten om minimaal zeshonderd raketten op Israël af te vuren. In het begin was er nog weinig aandacht voor maar naarmate de dag vorderde was er steeds meer nieuws over. De hele zondag ging het nergens anders meer over. 

Uiteraard keek ik ook naar andere nieuwsuitzendingen; zoals de NOS. Maar niets; geheel niets. Ook de geschreven media besteedden er amper aandacht aan. Het boeide blijkbaar niet zo dat er  honderden raketten op een land werden afgevuurd en dat de inwoners bijna constant in de schuilkelders zaten.

Op zo’n moment vraag ik me af wat we aan de Nederlandse media hebben. Zelfs op het 24-uurs nieuws kanaal van de NPO was er niets te zien.

Nu er onder grote dwang een wapenstilstand is komt de NPO met berichtgeving en laat de Nederlandse regering eindelijk iets van zich horen. Ik ben erg blij met mijn satellietontvangst waardoor ik gelukkig niet beperkt ben tot het kijken naar

het gekleurde nieuws van de NPO. En ik vraag me af wanneer er hier eens een werkelijk onafhankelijke nieuwszender komt. Want ook de WNL huilt mee met de wolven in het bos. 


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Dick is (nog steeds) radio actief (33)

Hoewel ik meestal met radio's aan de ontvangende kant zit heb ik me ook met Lees verder

Dick is (nog steeds) radio actief – 32 (audio)

Op dit moment heb ik zo'n twintig radio's in huis. Dat betreft buizenradio's, transistorradio's, internet Lees verder

Dick is (nog steeds) radio actief (31)

Regionale Omroep Begin jaren zestig waren de bekendste radiozenders in Nederland Hilversum 1 en Hilversum Lees verder

Dick is (nog steeds) radio actief (30)

'Streekomroep'Reeds in het begin van de jaren zestig waren er al Regionale Omroepen in Nederland; Lees verder

Dick is (nog steeds) radio actief – 29 (video)

'Op Locatie' Omdat bijna alle hoog vermogen middengolfzenders in Nederland de afgelopen jaren zijn uitgeschakeld Lees verder

Dick is (nog steeds) radio-actief (28)

'Radiodag 2014' Het is, op enkele dagen na, vijf jaar geleden dat er op 22 Lees verder

Dick is (nog steeds) radio actief – 27 (audio)

Het boek over Lex Harding Afgelopen week heb ik het boek over Lex Harding (333 Lees verder

Dick is (nog steeds) radio actief – 26 (video)

Veronica schepen Toen Radio Luxemburg in december 1953 met haar dagelijkse Nederlandstalige uitzendingen begon (daarvoor Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx