RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Diamant schittert opnieuw vanuit Waregem

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Hoe vaak we reeds de woorden ‘Alles komt terug’ in één en dezelfde zin hebben gebruikt? Als we ooit eens tijd hebben, dan zetten we de juiste software aan het werk om dit uit zoeken. Tot dan doen we een greep uit de losse pols en het ietwat roestige geheugen. Na Radio Mi Amigo, Radio Seven en Radio 77 is er alweer een come back van wat ooit een populaire lokale radio was.

De Waregemse Radio Diamant is na een jarenlange stilte terug van weggeweest. Maar dit keer als webradio. Deze doorstart heeft alles te maken met de… muzikale smaak van de sterke man achter deze West-Vlaamse vrije zender die op zondag 2 mei 1982 voor het eerst van zich liet horen. En er ‘ergens’ in 2004 mee ophield. Ivan Descheemaecker geeft tekst en uitleg.

“Ik vind op het net geen enkele radio meer met de pareltjes uit de jaren 60, 70 en 80. Diamant laat de luisteraar vanaf nu weer dag en nacht luisteren naar een uitgelezen selectie van nummers die je bijna nergens meer hoort. We willen opnieuw uitgroeien tot de – deze keer online – radio die geweldige muziek draait. We presenteren vooral energieke muziek, een zender waar verveling niet bestaat. De ‘jingles van toen’ met ‘de schwung van vandaag’ en de nationale nieuwsberichten er gratis bovenop. Elke dag van 06:00 tot 22:00 uur.”

Radio Diamant beluister je via de eigen website, op elke internetradio en via smartphone of tablet met de app MyTuner. Door de QR-code te gebruiken kom je meteen op de juiste plek terecht. (TB)


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

5 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
David
David
11 februari 2022 - 19:38 19:38

Even geluisterd: mooie mix. Succes alvast!

Even de chronologie. Verdween Diamant niet eerder: in 2004? Is Diamant niet eerder opgegaan in Familyradio? Later Contact 2? En uiteindelijk Contact Waregem geworden; veel lokale inbreng zal er niet meer zijn geweest.

Die frequentie -ik dacht- 103.5 had wel een goed bereik. Werd in 2004 de frequentie niet geschrapt met het toen nieuwe frequentieplan en kreeg Waregem enkel nog 105.4? Twee radio’s voor één frequentie. Was Diamant naast Trend (Spitsradio, later Stadsradio Waregem) toen nog kandidaat (vermoedelijk als Contact Waregem)? Eigenlijk verdwenen zoveel radio’s langzaam: spontaan denk ik in de regio aan KLO (Kuurne – Spitsradio, Contact Gold/Familyradio/Contact), WLO (Wevelgem – Contact), Voltage (Harelbeke – Energy/Cool FM), RFW (Fiasco Wielsbeke – ik denk Mango en Club FM), Gemini (Topradio), Studio Kortrijk (Mango)… Ik vergeet er tientallen, zelfs uit de regio Zuid-West-Vlaanderen. Voor weinig radio’s was er dan nog een echte weg terug. Uitzonderingen waren Media (Avelgem, dat maar even Familyradio/Contact 2 werd en steeds een eigen inbreng bleef behouden) en Pallieter (Menen dat Contact/Club FM werd, maar uiteindelijk weer op eigen benen kwam als Jess FM).

Keep the good work!

Maarten
Maarten
11 februari 2022 - 14:41 14:41

Hopelijk is het een lang leven beschoren. Het is altijd plezant zo iets opstarten tot dat Sabam, Billijke komen aankloppen. Die slaan er jammer genoeg niet naast van tarieven.
Veel geluk gewenst in ieder geval, mooie concurrentie voor Waregem1

David
David
11 februari 2022 - 11:02 11:02

Heb mooie herinneringen aan radio Diamant. Mooi om Belganieuws er bovenop te krijgen en met veel nostalgie, en uiteraard veel succes toegewenst, maar is er een verschil met andere nonstop internetradio’s (behalve de oude jingle)? Komen er programma’s, lokale berichten, enz? Daar zit uiteraard de meerwaarde. Het hoeft nog niet op FM te zijn, echte (lokale) radio kan ook via stream. Ik denk aan Goldenflash, die waarschijnlijk de eerste was die noodgedwongen het internet opzocht, ik denk aan PROS, … Of denk maar aan radio Lede/Lee Twee.

Johan
Johan
11 februari 2022 - 14:44 14:44
Antwoord aan  David

Hallo David,

Heb ook mooie herinneringen aan radio Diamant, en inderdaad hoop ik ook dat er gepresenteerde programma’s zullen te horen zijn.
Radio Kompas van vroeger is ook terug te beluisteren via internet in zijn oude glorie zoals we ze in de tachtiger jaren konden ontvangen vanuit Zande en Koekelare.
Prima muziek, nieuwsuitzendingen en ook lokaal nieuws. Alles op een zeer professionele manier gebracht. Jammer dat ze geen kandidaat zijn om op DAB+ te komen.

Willem
Willem
12 februari 2022 - 05:37 05:37
Antwoord aan  Johan

2004,
Vele lokale radio’s zijn verdwenen, (moeten stoppen) met dank aan Marino Keulen toen.
Media Ministers hebben ook geen voeling.

Don`t copy text!
5
0
Deel hier gerust uw gedachtenx