RadioVisie

  • .
    .

Detroitse radio ging shoppen bij Brandy (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De populaire ochtendshow van het toch wel legendarische radiostation WNIC in Detroit kreeg een imagingupdate. Die werd gerealiseerd door het Belgische Brandy Jingles. De host van het programma, Jay Towers, zocht een manier om zich te onderscheiden en vond die in een reeks Coming Up-beds en gezongen programma-jingles met geïntegreerde station calls.

De voorbije decennia bedienden honderden Europese radiostations zich van jingles die origineel werden geproduceerd voor Amerikaanse collega’s. Jay Towers in the Morning maakt de omgekeerde beweging en selecteerde enkele tracks uit de Kick-catalogus van Brandy die in verschillende Europese landen on air is.

De muzikale basis mag dan wel dezelfde zijn, de jingles klinken alsof ze op maat van WNIC zijn gemaakt. Met minder kan een succesvol radiostation gewoon niet tevreden zijn”, zegt Brandy’s creatief directeur, Tom Van der Biest.

Jay Towers: “Ik zit dertig jaar in het vak en heb met zowat alle fantastische imaging bedrijven gewerkt, maar de verfijning van Brandy is voor mij toch ongezien.” Van elke track werd een bed geproduceerd en supper efficiënt in te starten shotguns met catchy programma- en stationbranding.

We zijn bijzonder trots dat we een ervaren on air-personality als Jay hebben kunnen verrassen. Hij weet exact wat hij met vormgeving wil bereiken. En dan is Brandy op zijn best. Het resultaat zijn knappe jingles waarmee de strafste radio kan worden gemaakt” besluit Diederik Decraene, managing director bij Brandy.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx