RadioVisie

  • .
    .

Denemarken: Vergunning Pop FM verlengd (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

In Denemarken heeft de maatschappij Bauer Media de toelating gekregen om de programma’s van één van haar stations, Pop FM, ook de komende jaren nog via de FM uit te zenden. De licentie loopt tot juli 2026. Opvallend, want recentelijk maakte de overheid bekend dat FM uiterlijk in 2021 wordt afgeschakeld.

Pop FM zendt sinds 2010 uit via twee FM-frequenties, waarvan één in de regio Kopenhagen/Seeland en de andere in de regio Randers/Århus in Midden-Jutland. Daarnaast is het station nu al landelijk digitaal te ontvangen via DAB+. Het format bestaat uit de beste popklassiekers van de jaren ’80, ’90, ’00 aangevuld met actuele hits en nieuwsbulletins.

Ruim zeven jaar geleden nam Pop FM de plek in van Radio 100FM van de Nederlander John de Mol. Saillant detail is dat beide stations inmiddels eigendom zijn van Bauer Media. Pop FM was de enige kandidaat die zich aanmeldde voor het kavel FM6, waardoor de vergunning verlengd is. Het gebruik van de frequenties is niet gratis. Jaarlijks moet een percentage van de omzet betaald worden, variërend van 5 tot 15%, afhankelijk van de behaalde inkomsten. (radio.nl)

° Luister hier naar Pop FM


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx