RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
Heynen

Denemarken: Nova wint aanbesteding

Bauer Media heeft de aanbesteding van het landelijke FM5-kavel in Denemarken gewonnen en mag de komende acht jaar doorgaan met de hitzender Nova op FM. Het dossier van Bauer kreeg een hogere waardering dan dit van het Franse NRJ dat er met Nostalgie wilde beginnen. Er waren slechts twee geïnteresseerde partijen. 

De huidige vergunning van het landelijke kavel FM5 loopt in november af. Daarom startte de Deense overheid in maart een verdeelprocedure. Het kavel werd evenwel niet geveild, maar voor acht jaar toegekend aan de partij die het beste dossier had. De belangrijkste criteria waren een financieel plan (40%), ervaring met radio en media-activiteiten (40%) en plannen voor digitale distributie (20%).

Daarnaast is de winnaar verplicht om per jaar, tussen 06:00 en 24:00 uur, in totaal vierhonderd uur aan nieuws te brengen, verspreid over korte nieuwsbulletins en langere nieuwsprogramma’s. Ook moet informatie uit heel het land aan bod komen. Ondanks de niet veiling moet Nova straks een vergoeding betalen. Het betreft 5% van de omzet tussen de 10 en 13,4 miljoen euro, 10% van de omzet tussen 13,4 en 26,8 miljoen en 15% van de omzet boven de 26,8 miljoen euro.

“De FM5-vergunning is enorm belangrijk als het gaat om het verspreiden van onze radio-uitzendingen en we zijn enorm dankbaar dat meer dan een miljoen Denen ervoor kiezen om elke week naar ons te luisteren”, aldus Jim Receveur, directeur van Bauer Media in Denemarken. “Nu zijn we verheugd om de komende acht jaar door te gaan met het produceren van fantastische content in een snel evoluerend medialandschap.”

Kavel FM5 werd tot november 2005 ruim twee jaar lang gebruikt door Sky Radio. Wegens tegenvallende luistercijfers en reclame-inkomsten werd de stekker uit het Deense zusje van de Nederlandse non-stopzender getrokken. Daarna volgde nog een heel juridisch traject over het feit of Sky, ondanks het beëindigen van de uitzendingen, nog de resterende vergoeding moest betalen aan de overheid. Uiteindelijk verloor de radiozender in 2012 het hoger beroep. (RadioWereld)


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx