RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Deezer lanceert eigen radioportal

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Muziekstreamer Deezer lanceerde zopas een eigen radioportal ‘Radio by Deezer’, een aparte gratis app waarmee je toegang hebt tot ruim 30.000 radiostations uit de hele wereld. Voorlopig is de app enkel te downloaden via Android in Groot-Brittannië.

De radio-app zelf is volledig reclamevrij, maar uiteraard hoopt Deezer hiermee gebruikers aan te trekken voor zijn muziekstreamingdienst. Zo kun je de liedjes die je hoort via de radio-app ‘liken’, waardoor die automatisch worden toegevoegd aan je favorieten in de ‘Mijn Muziek’-sectie in de Deezer-app. Overigens lukt die functie enkel indien de radiostations zelf de nodige trackinfo meesturen met hun stream, wat niet altijd het geval is.

Om de app ‘Radio by Deezer’ enkel op zich te gebruiken heb je geen enkele registratie nodig.

Bij Apple werken ze overigens aan een gelijkaardig koppeling, maar dan met de muziekherkenner Shazam, die een tijdje geleden werd overgekocht door de techgigant uit Cupertino. De radioportal binnen iTunes daarentegen wordt al een tijdje afgebouwd en de database krijgt ook geen updates meer.

Deezer testte in de VS al eerder met een eigen radioportal in zijn streaming-app, maar kwam daar nadien op terug.

De nieuwe app betekent wel concurrentie voor Radioline, momenteel zowat de belangrijkste Europese speler in het wereldje van de radioportals. Bij Radioline, dat bij ons standaard is voorzien bij Proximus TV en een veel grotere keuze heeft aan radiostations, kun je je favoriete liedjes trouwens ook automatisch doorgeven aan je accounts bij iTunes, Spotify én Deezer.

De iOS-versie van ‘Radio by Deezer’ zou binnenkort volgen. Over een release van de app in andere landen dan het Verenigd Koninkrijk is voorlopig niets bekend. (RDS)


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx