fbpx

RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

De zeezendereditie van ‘Het Blad’ (audio & video)

Alsof de tijd heeft stilgestaan… in Gistel

In de tweede helft van de jaren 70 van de vorige eeuw was één van de hoogtepunten van het weekend, toch voor zijn die van uitgaan en/of radio hielden, een bezoekje aan de Mi Amigo Drive In Show. Super populair waren ze en talrijk. Niet zelden waren er tot tien optredens per weekend. In 1974 werden ze meestal gepresenteerd door de dj’s die ook de radioprogramma’s verzorgden. Na de gedwongen verhuis naar Spanje, en het verblijf van de dj’s in Spanje of aan boord van het zendschip, werden de optredens verzorgd door mensen uit het vak, die echter geen officiële banden hadden het station. Op zaterdag 21 september is de Mi Amigo Drive In Show eenmalig terug. Met alle originele ‘ingrediënten’. Klank, sfeer, jingles, muziek. Te beleven in de E-Voila op de Grote markt in Gistel, oud Mi Amigo-dj Ton Schipper neemt de honneurs waar. U kan gratis naar binnen en naar buiten (wanneer u dat belieft). (TB)

Exact 45 jaar geleden was 31 augustus ook een zaterdag

Eind augustus zijn de oudere luisteraars in de Lage Landen willens nillens in de ban van het einde van Radio Veronica, RNI en Atlantis. In veel media wordt dan teruggeblikt op een bijzonder dramatische wending in de geschiedenis van het medium radio. Ook NPO Radio 5 doet dit en zij hebben daarvoor – bij uitstek – de juiste persoon in huis. Het zaterdagse programma ‘Het Theater van het Sentiment‘ wordt immers gepresenteerd door oud Veronica-dj Bart van Leeuwen. Vanaf 16:00 uur en dat tot 18:00 uur staat komende zaterdag de hele uitzending in het teken van het einde van de Nederlandse zeezenders. Op 31 augustus is het precies 45 jaar dat het doek definitief viel. Oud Veronica-technicus Ad Bouman en oud RNI-dj Ferry Maat vertellen in deze speciale uitzending over deze laatste dag. (IK)

Lang verwacht boek wordt aangeprezen in een filmpje

De zeezender Radio Veronica en Rob Out, ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Opvallend dat het zo lang heeft geduurd vooraleer er een boek kwam over de man die beloofde met een bijl te hakken aan de wortels van het Nederlandse omroepbestel. Maar hij hield woord en slaagde bovendien in zijn opzet. Daarmee werd hij in één klap ‘Mister Veronica’ en tegelijk één van de belangrijkste na-oorlogse figuren in het Nederlandse medialandschap. Dat deze bijzondere biografie er aankwam, dat wist u, want we meldden het eerder. Om het boek aan te prijzen is er nu ook een promofilmpje gemaakt. De stem is die van Bart van Leeuwen. En wààr hebben we die naam eerder gehoord? (SB)


TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound

Meer over Radio Mi Amigo

Meer over Veronica

Je zou ook interesse kunnen hebben in...
12% is in Nederland een succes, in Vlaanderen eerder 'normaal' Vervelend als de ene landgenoot
Gouden raad van Tante Kaat: 'Nooit vergeten aan wie u iets uitleende!' Waalse NRJ trekt
Andere naam, zelfde werk. Of toch iets in de buurt Vanaf nu kan u zelf
Een hele aparte editie van Het Blad om onze vakantieperiode af te sluiten. In principe
Wie zit er nog op FM te wachten als de digitale mogelijkheden onbeperkt zijn? Bekende
Het voordeel van een internationale radionaam te hebben: NRJ stuurt je naar Taylor Swift in
Mogen Vlaamse babyboomers jaloers zijn op hun Nederlandse leeftijdsgenoten? Alles voor het radiovak: niet-ochtendmens, wil
Opvallend boek over opvallend man, die Nederlands omroepbestel definitief wijzigde Gat in de markt voor

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Actueel
Studio Brussel maakt YouTube-reeks over seks

RadioVisie’s DAB+ weekrapport (27)

Méér ‘Music Matters’ en ‘Klara Live’

Blad 249: Cijfers, stemmen en sterren

Toon Smet wordt ‘taxi chauffeur’ (video)

Blad 248: Adriaan, NRJ en Qmusic (video)

Sluiten