fbpx

RadioVisie

.
TVV Sound
.

De zaak Natsie (8)

Mag ik eventjes collectief innen, ik geef mijn rekeningnummer. Verwacht je een motief voor mijn plotse hebberigheid? Ik ga me verantwoorden. En nee, het heeft niks met de afwezigheid van vaste woensdagse columnist, collega en bovenste beste medemens Ben te maken, die ik voor de tweede keer na elkaar moet depanneren. 

Waar heb je anders vrienden voor? Al verwacht ik wel een iets groter kerstcadeau straks. Maar dit geheel  terzijde… Als ik beslis te innen dan doe ik dat. Net zoals Sabine Bam. Jeezes wat heb ik een hekel aan dat wijf! Pardon my French! Te pas en te onpas duikt ze op als een bedelende… en nu ga ik echt op de schreef, Roemeense-met-kind-op-de-arm.

Ze drukt een briefje onder je neus met daarop iets onbegrijpelijks en dwingt je te betalen. “Voor kindjes”, stamelt ze. “Kindje ziek”. Ja, zelf ziek. In’t hoofd! Ik geef toe de vergelijking is een beetje scherp. Die Roemeense kan je nog negeren of in het slechtste geval een stamp geven.

Weet je wat de oorzaak is van dit stukje haat? Mijn rechtvaardigheidsgevoel. Telkens ik ergens SABAM zie staan krijg ik vreselijke jeuk. Vooral daar waar ik moeilijk bij kan. Maak je geen zorgen, een deurklink doet wonderen.

Zaterdag had ik er eentje nodig. Het liefst had ik ze gebruikt om er iemand ‘heel erg veel pijn mee te doen’. Maar de gasten op mijn tuinfeestje keken toe hoe de ‘Man van SABAM’, een briefje onder mijn neus kwam duwen.

Ongevraagd, zonder aanbellen stond hij plots in de tuin, via het zijpoortje naar binnen geslopen. “Muziek tijdens een privé feest in open lucht?” “Ja, maar enkel als de buren het niet kunnen horen tot vier huizen verder!” Had ik daarom mijn dure digitale ontvanger op Nostalgie gezet? 

Ik besef maar al te goed dat die haat door onrechtvaardigheid m’n donkere kantje is maar ik kan er niks aan doen. Het is sterker dan mezelf. Ook op straat, als ik iemand iets fundamenteel oneerlijk zie doen, zou ik hem/haar de ogen uitkrabben. Of tegen de grond Kravmaga-en. Boem, plets.

Eigenlijk was ik beter radio-omroepster geworden. Dan had ik mijn frustraties ‘on air’ kunnen ventileren. “Schatjes, vandaag heb ik het schijt aan de armoede in de derde wereld”. Toch maar niet. Mensen willen leuke verhaaltjes horen. Positieve berichten die het kwade camoufleren.

Zeg: “Vandaag konden de automobilisten op de E19 genieten van het prachtige landschap”, in plaats van “File op de E19”. Botsing van een vrachtwagen dikke zeugen met de politiecombi? Zeg:… neen, wacht effe, pilletje nemen. Erg hoor Tourette. Het is begonnen met oogknipperen en nu kan ik ‘korte pikjeus’ al niet meer normaal schrijven. Laat staan praten. M’n vriend heeft het er moeilijk mee. 

Vorige week nog zaten we ergens een koffie te drinken toen ik plots iets ongepast riep. Ik was er me niet van bewust. Iedereen keek. Gelukkig beginnen mensen zo’n beetje te weten wat het syndroom van Gilles de la Tourette is. En soms is het ook wel een beetje handig. Je kan bijvoorbeeld zomaar luidop zeggen dat SABAM een bende parasiterende incompetente idioten is zonder dat iemand van die corrupte club je een proces aandoet. Ha!

O ja, nu nog enkel uitzoeken wie de buur was die SABAM belde. Heb ik straks weer een onderwerp voor een column. Maar nu eerst even naar Ninove. Blijkbaar hebben ze daar onoplosbare problemen. En wie bellen ze dan? Niet Apeldoorn, maar… Juist!

Smak, Natsie


Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Belt JLB me op net toen ik, ook al op zijn uitnodiging, volop bezig was
Het is een doorsnee mooie zomerdag in de tuin. Ik zit stil na te genieten van
De koffiemolen van nonkel Marcel De zomer is om vele redenen een spannende tijd. Niet
Kwam dat even goed uit. Belt de baas van deze club me op met de
Re-enactment: wapens mogen, AM-radio niet. Foei! Heb je vorig weekend ook die oude, prachtige, naar
Uiteraard vliegen de klokken tegenwoordig naar en van Rome met satellietnavigatie. Paashazen vinden moeiteloos de
Als de iPhone om 07:00 uur, op woensdag, z’n riedeltje laat horen, dan weet ik
Goed dat onze eindredacteur nog kan volgen. Gisteren verving Dick Offringa columnist-collega Ben Bode. Bedoeling

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Column
Kicken op radio en zo (18)

Kolder en Klodder – 45 (video)

De Playa Papers – 15 (audio)

Het vinylmoment van Manneke Pop – 39 (video)

Nostalgische column Hans Knot – 42 (video)

De zaak Natsie (7)

Sluiten