RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
TVV Sound

De zaak Natsie (8)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Mag ik eventjes collectief innen, ik geef mijn rekeningnummer. Verwacht je een motief voor mijn plotse hebberigheid? Ik ga me verantwoorden. En nee, het heeft niks met de afwezigheid van vaste woensdagse columnist, collega en bovenste beste medemens Ben te maken, die ik voor de tweede keer na elkaar moet depanneren. 

Waar heb je anders vrienden voor? Al verwacht ik wel een iets groter kerstcadeau straks. Maar dit geheel  terzijde… Als ik beslis te innen dan doe ik dat. Net zoals Sabine Bam. Jeezes wat heb ik een hekel aan dat wijf! Pardon my French! Te pas en te onpas duikt ze op als een bedelende… en nu ga ik echt op de schreef, Roemeense-met-kind-op-de-arm.

Ze drukt een briefje onder je neus met daarop iets onbegrijpelijks en dwingt je te betalen. “Voor kindjes”, stamelt ze. “Kindje ziek”. Ja, zelf ziek. In’t hoofd! Ik geef toe de vergelijking is een beetje scherp. Die Roemeense kan je nog negeren of in het slechtste geval een stamp geven.

Weet je wat de oorzaak is van dit stukje haat? Mijn rechtvaardigheidsgevoel. Telkens ik ergens SABAM zie staan krijg ik vreselijke jeuk. Vooral daar waar ik moeilijk bij kan. Maak je geen zorgen, een deurklink doet wonderen.

Zaterdag had ik er eentje nodig. Het liefst had ik ze gebruikt om er iemand ‘heel erg veel pijn mee te doen’. Maar de gasten op mijn tuinfeestje keken toe hoe de ‘Man van SABAM’, een briefje onder mijn neus kwam duwen.

Ongevraagd, zonder aanbellen stond hij plots in de tuin, via het zijpoortje naar binnen geslopen. “Muziek tijdens een privé feest in open lucht?” “Ja, maar enkel als de buren het niet kunnen horen tot vier huizen verder!” Had ik daarom mijn dure digitale ontvanger op Nostalgie gezet? 

Ik besef maar al te goed dat die haat door onrechtvaardigheid m’n donkere kantje is maar ik kan er niks aan doen. Het is sterker dan mezelf. Ook op straat, als ik iemand iets fundamenteel oneerlijk zie doen, zou ik hem/haar de ogen uitkrabben. Of tegen de grond Kravmaga-en. Boem, plets.

Eigenlijk was ik beter radio-omroepster geworden. Dan had ik mijn frustraties ‘on air’ kunnen ventileren. “Schatjes, vandaag heb ik het schijt aan de armoede in de derde wereld”. Toch maar niet. Mensen willen leuke verhaaltjes horen. Positieve berichten die het kwade camoufleren.

Zeg: “Vandaag konden de automobilisten op de E19 genieten van het prachtige landschap”, in plaats van “File op de E19”. Botsing van een vrachtwagen dikke zeugen met de politiecombi? Zeg:… neen, wacht effe, pilletje nemen. Erg hoor Tourette. Het is begonnen met oogknipperen en nu kan ik ‘korte pikjeus’ al niet meer normaal schrijven. Laat staan praten. M’n vriend heeft het er moeilijk mee. 

Vorige week nog zaten we ergens een koffie te drinken toen ik plots iets ongepast riep. Ik was er me niet van bewust. Iedereen keek. Gelukkig beginnen mensen zo’n beetje te weten wat het syndroom van Gilles de la Tourette is. En soms is het ook wel een beetje handig. Je kan bijvoorbeeld zomaar luidop zeggen dat SABAM een bende parasiterende incompetente idioten is zonder dat iemand van die corrupte club je een proces aandoet. Ha!

O ja, nu nog enkel uitzoeken wie de buur was die SABAM belde. Heb ik straks weer een onderwerp voor een column. Maar nu eerst even naar Ninove. Blijkbaar hebben ze daar onoplosbare problemen. En wie bellen ze dan? Niet Apeldoorn, maar… Juist!

Smak, Natsie


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

De Zaak Natsie – 16

FM brak door dankzij de vrije radio. DAB+ doet dit niet over! Lap! Zwart op Lees verder

De Zaak Natsie – 14 (audio)

Belt JLB me op net toen ik, ook al op zijn uitnodiging, volop bezig was Lees verder

De Zaak Natsie (13)

Het is een doorsnee mooie zomerdag in de tuin. Ik zit stil na te genieten van Lees verder

De Zaak Natsie – 12 (video)

In ’Zaak 11’ had ik het over mij nonkel Marcel uit Rekkem. Ik kwam er Lees verder

De zaak Natsie – 11 (video)

De koffiemolen van nonkel Marcel De zomer is om vele redenen een spannende tijd. Niet Lees verder

De Zaak Natsie (10)

Kwam dat even goed uit. Belt de baas van deze club me op met de Lees verder

De zaak Natsie (9)

Re-enactment: wapens mogen, AM-radio niet. Foei! Heb je vorig weekend ook die oude, prachtige, naar Lees verder

Plaatje maar weer: Natsie (sitting in) voor Ben (audio)

Uiteraard vliegen de klokken tegenwoordig naar en van Rome met satellietnavigatie. Paashazen vinden moeiteloos de Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx