RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

‘De Wereld van Sofie’ lanceert Fancy Friday (video)

“Dress up in plaats van dress down” op vrijdag 12 maart

Bijna een jaar geleden werd de eerste lockdown afgekondigd. Sindsdien is ons sociale leven sterk ingeperkt. Stilaan is er zicht op beterschap, maar het duurt nog even. Om de goede moed erin te houden lanceert ‘De Wereld van Sofie’ aanstaande vrijdag 12 maart ‘Fancy Friday’ op Radio 1. Een dag waar we ons allemaal nog eens opkleden, piekfijn met alles erop en eraan. Zelfs als we naar de bakker of de doe-het-zelfzaak gaan.

Sofie Lemaire (foto bovenaan) broedde al langer op het idee. En toen luisteraar Patrica haar vorige week vrijdag iets gelijkaardigs voorstelde, was de boot vertrokken. “Dress up in plaats van dress down”, zo verwoordde ze het.

Sofie Lemaire: “Ik vond Patricia’s idee onmiddellijk een goed idee. Vrijdag vieren we één jaar corona: da’s één jaar zonder communies, huwelijken, familiefeesten, fuiven en festivals. Zonder reden om onze goeie broek en onze blinkenste schoenen nog eens boven te halen. Waarom die droeve verjaardag niet enige luister bijzetten, door ons met zijn allen feestelijk op te kleden, een kleine daad van mentaal verzet?”

Ook Radio 2 en Studio Brussel doen mee. En tv-gewijs springt Eén op de kar. Linde Merckpoel hoorde de oproep van Radio 1 en helpt Sofie Lemaire met wat ze het beste kan. Een video-boodschap waarin ze iedereen oproept om op vrijdag nog eens wat moois uit de kast te halen en zo de dag in stijl te vieren. (Zie onderaan).

Ook meedoen?

Dit zijn de instructies: leg donderdagavond alvast je mooiste kleren klaar. Vrijdagochtend trek je ze aan en na de doortocht in de badkamer neem je een foto van jezelf waar je ook bent die dag: thuis, op straat, in de parkeergarage of de supermarkt, alleen of op afstand in je bubbel. Post die foto op je sociale mediakanalen en stuur hem zeker ook naar Radio 1 via de app. Radio 1 maakt er op vrijdag een mega mozaïek van. #fancyfriday.


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over VRT Radio 1
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx