RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

De Week van de Warmste Vlam (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Je hebt ze misschien ook al zien hangen bij jou in de buurt: de vlam van De Warmste Week. In deze lockdown zijn we opnieuw aangewezen op onze eigen omgeving, buurt of straat. Daarom wordt een eenvoudig symbool gelanceerd: een vlam aan je raam. Hiermee laat je je buren weten dat je wil helpen waar het kan. 

Tijdens deze bijzondere herfstvakantie hingen al duizenden Vlamingen vlammetjes uit om te tonen dat zij het verschil willen maken voor elkaar. Ze stuurden hun vlam massaal door via de apps van Radio 1, Radio 2, Studio Brussel en MNM en deelden ze op sociale media met #DeWarmsteWeek. Maar dat is niet alles.

Maarten Vansteenkiste (motivatiepsycholoog UGent): “Net zoals eten en drinken belangrijk zijn voor onze fysieke gezondheid, zo is verbondenheid cruciaal voor onze mentale gezondheid. Je kan die verbondenheid ook zelf in de hand werken door kleine gebaren, zoals een luisterend oor bieden, dankbaarheid tonen of de bereidheid om anderen te willen helpen, door symbolisch de vlam uit te hangen. Dat versterkt je eigen welbevinden en dat van je naasten.”

Dat je op heel veel manieren het verschil kan maken voor iemand anders, is ook te zien in de nieuwe campagnefilm van De Warmste Week, geregisseerd door Khaël Touag, met muziek door Sander De Keere (Klara).

° Lees verder onder de video

Warme verhalen bij alle merken

Alle VRT-merken brengen vanaf nu tot eind december honderden warme verhalen van Vlamingen die zich inzetten voor elkaar. Morgen, woensdag 11 november brengt Radio 2 een hele dag hartverwarmende verhalen van hoe buren zich voor elkaar inzetten. Daarnaast hoor je heel wat tips en tricks voor positieve vibes in deze vreemde coronatijden én je kan genieten van coronaproof optredens van de warmste artiesten. Beste Buren voor De Warmste Week wordt tot kerstavond ook een dagelijks programma met David Van Ooteghem tussen 16:00 en 18:00 uur.

Ook Studio Brussel, MNM en Radio 1 gaan de volgende weken op zoek naar de verhalen achter de ‘vlamhangers’. Wanneer de dagen korter worden en de avonden kouder, is het extra gezellig om samen te komen. Helaas kan dat dit jaar niet op een veilige manier. De week voor kerst zullen er dus geen publieksevenementen worden georganiseerd. Toch zorgt de publieke omroep met tal van initiatieven en acties wel voor die warmte. 

Verschillende VRT-gezichten trekken coronaveilig het land in om iedereen persoonlijk te bedanken voor zijn inzet in dit bijzondere jaar. Ze brengen alle warme verhalen dicht bij de mensen, maar blijven op een veilige anderhalve meter.

StuBru-dj’s Eva De Roo, Michèle Cuvelier, Joris Brys, Fien Germijns, Max Vryens, Sander Vandenhende, Kirsten Lemaire en Stijn Van de Voorde zenden een week lang Beats of Love uit vanop verschillende warme plekken in Leuven. Vanaf midden december gaat Radio 2 naar de ‘beste buren’ met David Van Ooteghem en Britt Van Marsenille. En bij MNM staat Brahim klaar.

° Afspraak voor een hoopvolle en verbindende mediaweek, van vrijdag 18 tot en met donderdag 24 december. Meer nieuws over wat de VRT-merken in petto hebben volgt op maandag 7 december.


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 1478: Be One, Noordzee, MNM en VRT

• Lokale radio’s present tijdens ‘Week van Ondernemend Oostende’ • MNM én De Mol in Lees verder

Blad 1476: MNM, Fluister, Qmusic

• MNM en het geloof in de West-Vlaamse toekomst • Fluister: nieuwe abonnementsdienst voor audio Lees verder

Blad 1473: MNM, Interne Keuken, CrossMediaal

• MNM steunt studenten met De MNM Blokhut in Gent • Waarom de Vlaamse pers Lees verder

Klara en de Koningin Elisabethwedstrijd voor cello – 1 (video)

Voor het eerst hechte samenwerking met Canvas Na de uitgestelde editie van 2020 en die Lees verder

De stress-tickets van Studio Brussel (video)

We hebben ze gemist, die festivals. Dat blijkt uit de ticketverkoop voor de komende live Lees verder

Blad 1469: Arno, NPO Radio 1, Radio 538

• Afscheid van Arno op 't strand van Oostende • Nederland: Publiek NPO Radio 1 Lees verder

VRT viert Toots Tielemans

Op vrijdag 29 april zou hij honderd jaar zijn geworden. Als Toots in augustus 2016 Lees verder

Zoekt Mediahuis (Nostalgie/NRJ) opnieuw toenadering tot VRT/VAR?

Volgens De Standaard heeft radioreclame het "knap lastig" in Vlaanderen. Toch hebben wij het “knap Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x