RadioVisie

  • .
    .

De Warmste Week sluit af met 5 miljoen euro

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De Warmste Week sloot vanavond af met 5.081.675 euro te verdelen onder 270 projecten tegen kansarmoede. Een mooi bedrag uiteraard, maar waar het Waalse Viva for Life er nog steeds in slaagt om verder te groeien liggen de échte hoogdagen van de Vlaamse DWW-formule al een tijdje achter ons.

Zes dagen lang presenteerden Fien, Kawtar, Eva en Sander non-stop vanuit Het Warmste Huis in Hasselt mét publiek en te volgen op MNM, Studio Brussel, Eén en VRT MAX.

Overal in Vlaanderen en Brussel werd volop meegevlamd tegen kansarmoede dankzij Tournée Héritier, vijf Warmathons en duizenden acties ten voordele van De Warmste Week.  Het was de eerste ‘full force’-editie sinds 2019.

In totaal vonden meer dan 3.000 acties plaats voor De Warmste Week, liepen 31.469 mensen de Warmathon, bezochten 102.000 mensen Het Warmste Huis in Hasselt en werden meer dan 10.000 platen aangevraagd.

Om de projecten van De Warmste Week te steunen richtte VRT het DWW-fonds op bij de Koning Boudewijnstichting. Het ingezamelde bedrag wordt verdeeld over 270 projecten rond kansarmoede, waaronder het toegankelijker maken van sport, werk, voeding, vrije tijd en een groene en gezonde omgeving.

De Warmste Week keert in 2023 terug tijdens de week voor kerst en trekt dan naar Brugge.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx