RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

De vuurdoop van Willy (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De nieuwe Vlaamse rockzender Willy, waar ‘Music Matters’, is sinds vandaag een feit. De lancering was meteen ook de vuurdoop voor Willy-stemmen Sofie Engelen, Iwein Segers, Stijn Meuris en Annelies Orye. Naast heel wat gitaarmuziek, nodigde Willy ook niemand minder dan Stef Kamil Carlens uit. Vanavond tussen 20:00 en 22:00 uur draait hij zijn meest favoriete platen voor luisteraars tijdens het blok ‘Free Willy’.

Willy-luisteraars werden vanmorgen om 07:00 uur wakker met de stem van Sofie Engelen: “Goedemorgen Willy’s! Dit is een historisch moment want ik mag nu, as we speak, de eerste woorden in de ether gooien van deze spiksplinternieuwe radiozender. De eerste plaat is er eentje ter ere van Willy Willy, helaas van ons heengegaan eerder dit jaar. Guy Swinnen zei: als die zender er komt, speel dan als eerste nummer Mott The Hoople met All the Young Dudes, zijn lijflied. Deze is voor jou Willy Willy”. En daarmee was de toon bij ‘Morning Glory’ gezet. Tijdens haar programma belde ze ook met mede-Willy Ruben Block.

Nadien was het de beurt aan Iwein Segers, die op lyrische wijze zijn programma ‘Rockrijk’ opende: “Welkom liefhebbers bij de opening van Rockrijk, het lintje wordt doorgeknipt door al onze rockhelden, dood en levend, rechtdoor of zwalpend, u vindt het hier allemaal. Ceremoniemeester is Joshua Homme, Josje voor de vrienden. Maar dat zou ik uiteraard nooit in zijn gezicht zeggen. Welkom!”. Als eerste nummer koos hij voor ‘The Lost Art of Keeping A Secret’ van Queens of The Stone Age, om nadien zijn favoriete plaat ‘Feel The Pain’ van Dinosaur Jr. te spelen.

‘Meurissey’, zo heet het programma van Stijn Meuris op Willy. Een knipoog naar Morrissey, de zanger van de alternatieve eighties-rockgroep The Smiths. Stijn begon vandaag met veel plezier aan zijn programma: “Donderdag, verwonderdag. En zaterdag is katerdag, maar vrijdag zijn we ‘in love’… Verliefd op wat komen gaat! Twee uur lang goede muziek met passie, gedrevenheid en zonder Rihanna.”

Willy zal voorlopig enkel op vrijdag uitpakken met gepresenteerde programma’s. Willy is het eerste digital only station dat zich richt op muziekliefhebbers onder het motto ‘Music Matters’. Luisteren naar Willy kan via de website willy.radio, DAB+, het nieuwe Radioplayer-platform en via smartspeakers (commando: “Hey Google, praat met Willy Radio”). Willy op de voet volgen? Dat kan via Willy’s Facebookpagina en Instagram.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Willy

Inschrijven
Abonneren op
guest

5 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
bastijan
bastijan
13 oktober 2019 - 11:55 11:55

wie kan me aan een URL vd stream helpen?

sif
sif
13 oktober 2019 - 13:05 13:05
Antwoord aan  bastijan
cools jean pierre
cools jean pierre
13 oktober 2019 - 08:54 08:54

De ontvangst van MUX 5A en 5D is heel slecht zelfs met een buiten antenne, dus geen Willy en wij blijven Arrow Classic Rock luisteren of wel Classic 21.

Rett
Rett
11 oktober 2019 - 19:18 19:18

klinkt al even gemaakt (was uiteraard te verwachten, maar helaas kwam het ook zo uit) als de andere q-joe-mnm-nostalgiekes. Wel leuk als artikeltje voor dit radioblad alleszins.

Geert
Geert
12 oktober 2019 - 18:28 18:28
Antwoord aan  Rett

Wat we nog te kort hebben hier in Vlaanderen is een Radio Johnny.

Don`t copy text!
5
0
Deel hier gerust uw gedachtenx