RadioVisie

  • .
    .

De Veronica Zeilrace van 1972 (video)

In het weekend van 9 juni 1972 vond de ‘Deltaweek Zeilrace’ plaats in Nederland. Liefst 37 zeilschepen deden er aan mee. Het zendschip van Radio Veronica – de Norderney – was het zogenaamde ‘rondingspunt’ voor de deelnemers. De zeezender was naar aanleiding van dit evenement het hele weekend live in de lucht, zonder onderbreking.

Het station deed verslag van de zeilrace en gaf regelmatig rondingstijden en tussenstanden door. Technici Ad Bouman en Ruud Doets maakten filmopnames. Alex van den Hoek heeft daarvan nu één minuutje online gezet. Het geeft een heel mooi beeld van een rechtstreekse uitzending vanaf de Norderney.

Juul Geleick (foto bovenaan): “In het weekend van 9 juni 1972 vond de Delta week Zeilrace met 37 zeil schepen plaats. De Norderney die moest gerond worden door de deelnemers. We besloten toen dat we dat hele weekend live zouden gaan uitzenden, 24/7, om verslag te doen van de zeilrace. Ad Bouman had z’n filmcamera meegenomen. Ad en boordtechnicus Ruud Doets maakten opnamen. Ad en Juul deden samen met de technici van de Norderney de techniek. Aan boord waren de DJ’s Lex Harding, Rob Out en Klaas Vaak (Tom Mulder). Hier een filmfragment uit de opnamen, technicus Juul Geleick tijdens de live uitzending samen met Klaas Vaak. Ook Ad Bouman staat er bij.” (Mediapages)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Veronica
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx