RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

De Top 2000 is gestart in Nederland (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Met de kerstmaaltijd min of meer achter de rug werd er met buitengewone bestelling naar de start van Top 2000 bij NPO Radio 2 gekeken. Dat Queen’s ‘Bohemian Rhapsody’ op de valreep ‘Roller Coaster’ van Danny Vera zou onttronen, was niet echt een verrassing. Maar vermits de zesdaagse reis richting apotheose nog talloze verrassingen in petto had, was luisteren naar de start van deze giga lijst met Jeroen van Inkel een absolute must. Dat hij en de andere presentatoren het zonder publiek moesten doen kon gelukkig de pret nauwelijks drukken.

Dat NPO Radio 2 alles uit de kast moest halen om de kloof met marktleider Qmusic te verkleinen en liefst te overtreffen, bleek reeds tijdens de vooraf party met Giel Beelen. Geen Mariah Carey, Wham, Elton John of Ed Sheeran meer na de kerst Top 7, maar een knallend voorgerecht. Ideaal om onmiddellijk de juiste en herkenbare toon te vinden. Centraal de soundtrack van de luisteraars gekoppeld aan passende herinneringen. Van de alom tot fuifplaat verheven live versie van ‘Just Can’t Get Enough’ van Depeche Mode tot ‘Driver’s Seat’, getekend Sniff’n Tears. Aangevraagd door een fan die noodgedwongen omwille van medische problemen van zijn echtgenote, zes weken lang alleen door Panama moest trekken. 

Op televisie

Inmiddels filosofeerden Emmely de Wilt, Gijs Staverman, Annemiek Schollaardt en Ruud de Wild bij Leo Blokhuis op NPO3 over maatschappijkritische songs van onder andere Marvin Gaye. Geen wonder dat ‘What’s Going On’ meteen ter sprake kwam. Een emotionele Wouter van der Goes associeerde ‘A Sky Full Of Stars’ met het overlijden van zijn vader en de steun die hij toen van Ruud de Wild via het gelijknamige schilderij ontving. Jeroen Kijk in de Vegte liet de samenstelling van zijn voorkeurslijst voor de Top 2000 beïnvloeden door de gebeurtenissen tijdens 9/11 toen de Verenigde Staten door vier terroristische aanslagen werden getroffen. ‘New York Minute’ van Don Henley was één van zijn uitschieters.

Middernacht: Alle ogen gericht op het dak van Hilversumse Museum van Beeld en Geluid waar pianist Bart Arens begeleid door een orkest en Davina Michelle een grootse mash-up uit de mouw schudden. Van Coldplay’s ‘Fix You’ tot ‘Radar Love’ van Golden Earring om via ‘Scream And Shout’, het legendarische duet tussen Britney Spears en Will. I.Am naar ‘Children’ van John Miles over te schakelen. 

Melodische pracht en praal in overvloed als brug naar de start met een licht nerveuze Jeroen van Inkel, die in pure Veronica-stijl van weleer de aftelling inzette. De afwezigheid van bezoekers werd gelukkig deels gecompenseerd door virtuele fans die meteen met de luchtgitaren en plastic saxofoons een versnelling hoger schakelden. Een prima sfeer tijdens de muzikale ‘Long Train Runnin’ die onder de ‘Midnight Sky’ over berg en dal denderde op zoek naar de boeiendste, aangrijpendste en leukste anekdotes. (FVM)

° Nog tot en met 31 december om middernacht te volgen bij NPO Radio 2.
° Klik hier om de volledige lijst te bekijken.


Spotlight

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

NPO Radio 2 Top 2000 is begonnen

Wat ooit onder impuls van Radio 2-zenderbaas Kees Toering als een overzicht van de mooiste Lees verder

Queen, wederom op 1 in de NPO Radio 2 Top 2000

Wat twintig jaar geleden als een ultieme muzikale evaluatie van de verstreken eeuw door de Lees verder

NPO Radio 2 telt af naar de Top 2000

Wat net voor de eeuwwisseling en ondanks de twijfels van Frits Spits eerst als een Lees verder

NPO Radio 2: Emmely, Jeroen en Danny kleuren sfeerloze Top 2000 (video)

Geen lange rijen wachtende nieuwsgierigen voor een blik in het Top 2000 Café in het Lees verder

Blad 1479: Radio Maaskant, Radio ZRO, Han Hollander

• Radio Maaskant verdwenen van Limburgse DAB+ • VRM: Lokale radio ZRO moet ook Gentse Lees verder

Nederland: Antoinette Hertsenberg wint ‘Media Oeuvre Award’ (video)

In het NPO Radio 1-programma 'De Perstribune' werd presentatrice Antoinette Hertsenberg (AVROTROS) gisteren - zondag Lees verder

Peyton Place: het werd (te) duur om te kijken (video)

In 1971 opperde de Nederlandse overheid het idee om de kijkbijdrage minimaal te verhogen tot Lees verder

‘Waterloo’ bovenaan ‘NPO Radio 2 Songfestival Top 50’

'Waterloo' van ABBA staat op de eerste plaats van de 'NPO Radio 2 Songfestival Top Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x