fbpx

RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

De ’Top 2000’ bij NPO Radio 2 is begonnen (video)

Tijdens de afgelopen weken werden alle middelen ingezet om de jaarlijkse marathon richting oudejaarsavond uitgebreid te promoten. Een stembus doorkruiste Nederland van noord naar zuid om naar de smaak van de melomanen te peilen. Diverse korte televisiebijdragen polsten tijdens de ‘pick up tour’ naar de mening van bekende en minder bekende sterren en een groot opgezette reclamecampagne hamerde voortdurend op de start van de ultieme rapsody van het bijna verstreken jaar. Eerste kerstdag om 08:00 uur. Kater of geen kater na de uitgebreide maaltijd, erbij zijn was een must.

Er viel echter vlak voor de aftrap iets minder goed nieuws te noteren. Stefan Stasse, die de voorbije edities als geen ander het enthousiasme in het bomvolle café van het Hilversumse museum voor Beeld en Geluid naar een hoogtepunt kon stuwen, moest noodgedwongen afhaken. Geveld door een longontsteking. Annemieke Schollaardt werd prompt als vervangster opgetrommeld. Haar vrijgekomen uren werden door een nieuwelinge in het team, Emely De Wilt overgenomen.

Reeds veel volk

Nog voor dag en dauw troepten de eerste bezoekers samen bij  the place to be voor het ultieme maar rijk gevulde afscheid aan een decennium met als gemeenschappelijk kenmerk: de verbondenheid met de muziek waarbij geen enkel onderscheid telde. Van Crosby, Stills, Nash & Young tot Coldplay, Dire Straits, Normaal, The Beatles, Rolling Stones tot Danny Vera en het onverwoestbare ‘Bohemian Rapsody’ van Queen, met tussendoor de gebruikelijke halte aan het ‘Hotel California’ van The Eagles.

Belangstelling alom dus en de afwezigen hadden ongelijk vermits presentator, pianist en de handige-doe-het-zelver met samples Bart Arens naar jaarlijkse gewoonte voor een spetterende opening zorgde. Een kort maar krachtig aperitief van het uitgebreide menu op weg naar 2020. Van Michael Jackson tot ACDC en het duo Suzanne en Freek, er werd vakkundig en vooral indrukwekkend gejongleerd tot groot jolijt van de vroege stamgasten die het minirecital met een terecht overdonderend applaus beloonden.

Jan-Willem Roodbeen gaf de uiteindelijke aftrap voor een nostalgische reis waarbij niet alleen de verhalen maar ook de emoties een toonaangevende rol zullen spelen. Zeven dagen lang te volgen via NPO Radio 2 en via verschillende multimediakanalen. (FvM)


Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Queen, wederom op 1 in de NPO Radio 2 Top 2000

Wat twintig jaar geleden als een ultieme muzikale evaluatie van de verstreken eeuw door de Lees verder

NPO Radio 2 scoort met Top 2000 (video)

De vertwijfelde Nederlandse radioconsumenten, die door het vertrek van Edwin Evers bij Radio 538 en Lees verder

NPO Radio 2 onthult Top 2000 Team

Geen overgang van oud naar nieuw zonder de intussen traditionele muzikale reis waarbij nostalgie, het Lees verder

NPO Radio 2 en de Top 2000

De Top 2000 van de publieke omroep is populair, razend populair, niet in het minst Lees verder

Blad 366: Leen, gratis muziek en dé Top 2000 (audio & video)

Ook RadioVisie ontsnapt er niet aan. Na een memorabele jaargang - tot op heden 2485 Lees verder

Het radiodagboek van 27 mei – 148 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Nederland: reclameblokken op de radio gehalveerd

Na Vlaanderen, waar de VRT een halvering van zijn radioreclame laat optekenen, is nu ook Lees verder

Het radiodagboek van 26 mei – 147 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in deejays, hitlijst, nederland
Het is vandaag 25 december… 1979 (audio)

2003: Veronica’s Rob Out overleden (audio & video)

Het radiodagboek van 25 december – 358 (video)

Blad 367: 360° Audio, Ann & Born (video)

Kicken op radio en zo – 61 (video)

Het is vandaag 24 december… 1979 (audio)

Sluiten