RadioVisie

  • .
    .

De ’Top 2000’ bij NPO Radio 2 is begonnen (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Tijdens de afgelopen weken werden alle middelen ingezet om de jaarlijkse marathon richting oudejaarsavond uitgebreid te promoten. Een stembus doorkruiste Nederland van noord naar zuid om naar de smaak van de melomanen te peilen. Diverse korte televisiebijdragen polsten tijdens de ‘pick up tour’ naar de mening van bekende en minder bekende sterren en een groot opgezette reclamecampagne hamerde voortdurend op de start van de ultieme rapsody van het bijna verstreken jaar. Eerste kerstdag om 08:00 uur. Kater of geen kater na de uitgebreide maaltijd, erbij zijn was een must.

Er viel echter vlak voor de aftrap iets minder goed nieuws te noteren. Stefan Stasse, die de voorbije edities als geen ander het enthousiasme in het bomvolle café van het Hilversumse museum voor Beeld en Geluid naar een hoogtepunt kon stuwen, moest noodgedwongen afhaken. Geveld door een longontsteking. Annemieke Schollaardt werd prompt als vervangster opgetrommeld. Haar vrijgekomen uren werden door een nieuwelinge in het team, Emely De Wilt overgenomen.

Reeds veel volk

Nog voor dag en dauw troepten de eerste bezoekers samen bij  the place to be voor het ultieme maar rijk gevulde afscheid aan een decennium met als gemeenschappelijk kenmerk: de verbondenheid met de muziek waarbij geen enkel onderscheid telde. Van Crosby, Stills, Nash & Young tot Coldplay, Dire Straits, Normaal, The Beatles, Rolling Stones tot Danny Vera en het onverwoestbare ‘Bohemian Rapsody’ van Queen, met tussendoor de gebruikelijke halte aan het ‘Hotel California’ van The Eagles.

Belangstelling alom dus en de afwezigen hadden ongelijk vermits presentator, pianist en de handige-doe-het-zelver met samples Bart Arens naar jaarlijkse gewoonte voor een spetterende opening zorgde. Een kort maar krachtig aperitief van het uitgebreide menu op weg naar 2020. Van Michael Jackson tot ACDC en het duo Suzanne en Freek, er werd vakkundig en vooral indrukwekkend gejongleerd tot groot jolijt van de vroege stamgasten die het minirecital met een terecht overdonderend applaus beloonden.

Jan-Willem Roodbeen gaf de uiteindelijke aftrap voor een nostalgische reis waarbij niet alleen de verhalen maar ook de emoties een toonaangevende rol zullen spelen. Zeven dagen lang te volgen via NPO Radio 2 en via verschillende multimediakanalen. (FvM)


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx