RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

De start van Story (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Nog net voor de jaarwissel, even terug naar een andere maand januari. Die uit 1974. Ik vermoed dat heel wat vrouwen het zich niet meer precies zullen herinneren, alhoewel een nieuw initiatief toen helemaal voor hen was bedoeld.

De lancering van het weekblad Story. Uitgeverij Spaarnestad had gekozen voor het Amsterdamse café ‘De Huiskamer’, om Nederland kennis te laten maken met de allereerste editie. Een toepasselijkere plaats was onmogelijk. Onder de genodigden waren onder meer de Zangeres zonder Naam, Berend Boudewijn, Johnny Kraaikamp sr en Veronica’s biechtvader, Frans Nienhuijs.

Story, stond gedurende de eerste periode onder redactionele leiding van oud Libelle-redacteur Willem Smitt. Doel nummer één, volgens de redactie, was om losjes voorbij te gaan aan het sombere wereldgebeuren. Daar stonden de televisie- en dagbladen destijds helemaal vol van. Story pretendeerde verder niets meer dan een verpozend karakter te hebben en wenste nieuwtjes te brengen waarmee verloren uurtjes konden worden gevuld.

Berichten die ook in kapsalons, en dokterswachtkamers verstrooiing konden brengen. Dat nieuws ging voornamelijk over bekende persoonlijkheden en de vorstenhuizen, nationaal en internationaal. Behalve berichten van de eigen redactie, die bestond uit acht medewerkers, verzorgde Veronica-man Frans Nienhuijs de rubriek ‘U vraagt en wij antwoorden’. Naar analogie met zijn populaire verzoekplatenprogramma op de zeezender ‘Men vraagt en wij draaien’.

° Lees verder onder de audio.

Verder haalde de redactie eveneens onderwerpen van internationale persbureaus en diverse correspondenten. Men had uitgebreid onderzoek laten uitvoeren waaruit was gebleken dat er ruimte in de bladenmarkt was voor een zogenaamd ‘soft-boulevard’ blad, gericht op een zogenaamd burgerlijk type. Een jaar later, in 1975 verscheen een Vlaamse versie, op de markt gebracht door de Tijdschriften Uitgevers Maatschappij. Beide uitgaves waren en zijn nog steeds volledig autonoom en totaal verschillend van elkaar.

Hans Knot


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx