RadioVisie

  • .
    .

De start van Radio Mi Amigo ‘gered’

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Douwe Dijkstra blijft zich inspannen voor het veilig stellen van de historie van de zeezender Radio Mi Amigo. In de afgelopen jaren was hij onder andere direct betrokken bij het redden van de studio’s uit Playa de Aro en werkte hij mee aan het Spaanstalige boek van Joan Perich over de Vlaams/Nederlandse zeezender. En afgelopen week had Douwe een ontmoeting met voormalig Mi Amigo-dj Will van der Steen. Hij kreeg er nog enkele ‘pareltjes’ cadeau, waarna en waarmee hij naar de Offshore Days in Zeebrugge trok. 

Douwe Dijkstra: “Onderweg naar het radio-event gingen we afgelopen woensdagmorgen eerst in West Brabant op de koffie bij Will van der Steen, behorende bij de allereerste dj’s van de zeezender Radio Mi Amigo in 1973/1974. Na het aanhoren van mooie herinneringen had Willem nog een verrassing voor mij. Een doos met dertien grote recorderbanden uit de begintijd van de zender met op studiokwaliteit programma’s, de jinglepakketten en als ultieme klapper de studiotapes van de eerste twee uur uitgezonden op 1 januari 1974 tussen 12:00 en 13:07 uur, toen de generator het begaf.”

“Ik dacht, Ik heb wel vaker exclusieve originele zeezender-items gekregen maar dat bleken anderen later ook te hebben. Dus ik stuurde Willem nog even een berichtje: ‘Hi Willem, die tapes van de eerste twee uur zijn die aan boord van het zendschip geweest of kopies uit het Caroline House of elders?’. Al snel kreeg ik als antwoord: ‘Zijn de originele. Zijn aan boord gegaan en heb ik 2 januari (1974) nadat ik de generator weer aan de praat had gekregen eigenhandig uit de hut van Norman Barrington geplukt. Die had ze ‘in bewaring’ genomen. De derde januari heeft een vissersboot mij en de tapes naar land getenderd'”. (Mediapages)

° Foto: Douwe Dijkstra met de originele Mi Amigo-tape in de mobiele studio van de ‘Offshore Days’ in Zeebrugge (Copyright: Els Bollaert)


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Mi Amigo

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx