RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

De standvastigheid van WLNG met PAMS

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

WLNG is verkocht. Een Amerikaans radiostation op Long Island, dat uitzendt vanuit het vriendelijke havenplaatsje Sag Harbour. Op slechts drie kwartier van New York, maar met een bijna provinciaal aandoende rust. Nieuwe eigenaar is een firma met de bijzondere naam ‘Bark out loud dogs”.

Het bedrijf betaalde bijna vier miljoen dollar voor de oldies-zender. WLNG bestaat zo’n 55 jaar en is een echte community radio, met een exclusieve studio waarmee ze komen voorrijden bij elke braderie die de middenstand organiseert, vaak bij het Hollandse molentje aan de waterkant.

Het station zelf had niet eens veel geldelijke waarde, blijkt uit de verkoopoverzichten. Voor de studio aan de Redwood Causeway betaalde de koper 3,2 miljoen, voor de zendmast zo’n 125.000 dollar en de rest was ging naar de FCC vergunning en de goodwill die men in al die jaren opbouwde.

Het geinige is dat WLNG nog steeds vasthoudt aan de oude personality formule, met veel jingles van PAMS en veel zelfpromotie. De jingles die ze in de jaren tachtig lieten maken bij ben Freedman schallen nog steeds over Long Island. En ze zijn heel leuk, luister hier naar een overzicht met rare teksten van jingles die we vooral van de zeezenders kennen. Onder meer voor Bob Albrich (foto), de nieuwsdirecteur. (Jingleweb.nl)

° WLNG


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx