RadioVisie

  • .
    .

‘De Signaal Switch’ komt er nu heel snel aan

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Telenet zal vanaf volgende week dinsdag 11 februari stoppen met het aanbieden van analoge radio via de kabel in Vlaanderen en Brussel. Niet alles in één keer, wel in verschillende fases. De complete afschakeling moet per 22 april voltooid zijn. Het telecombedrijf wil op die manier plaats creëren voor digitale toepassingen. Het analoge tv-signaal zal vanaf december eveneens verdwijnen.

Telenet is één van de weinige operatoren in Europa die nog analoge tv- en radio via kabel aanbieden. Vijftien jaar na de lancering van digitale televisie, kijkt tegenwoordig ruim 90% digitaal. Tegelijk stijgt het internetverkeer jaarlijks met 30 tot 40%. Het bedrijf wil ook bandbreedte vrijmaken voor nieuwe digitale toepassingen, zoals video streamen, online gamen en foto’s doorsturen. Daarom moet de verouderde technologie van analoge signalen wijken.

Alleen radiotoestellen die rechtstreeks met de kabel aan de wandcontactdoos in huis zijn verbonden, zullen na de afschakeling niet langer een signaal ontvangen. Alternatieven voor binnenshuis zijn: luisteren via een decoder van Telenet, internetradio, of DAB+. Of toch nog met een FM-antenne: Telenet bezorgt alle klanten die dat wensen een gratis radioantenne.

Omdat de afschakeling niet voor alle klanten eenvoudig is, wil Telenet iedereen zo goed mogelijk helpen bij de overstap. Iedereen zal daarom ‘De Signaal Switch’ ontvangen, een brief of mail met meer uitleg over de mogelijke oplossingen om radio te blijven luisteren.

° De Signaal Switch


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

2 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Soulman Vdb
Soulman Vdb
6 februari 2020 - 16:21 16:21

Vergeet ook niet de DVB c tuner niet ik heb zo eentje gekocht en ben er heel blij mee,ook NRJ de tydloze nostalgie,MNM MNM hits zijn er te beluisteren en naar ik gehoord heb binnenkort word het uitgebreid

bart
bart
12 februari 2020 - 21:15 21:15
Antwoord aan  Soulman Vdb

laatste toevoeging was Radio Contact en nog een Waalse, nu nog de geluidssterkte op alle zenders gelijk trekken maar ze krijgen het zo binnen via satelliet en glasvezel, en ze zeggen het niet meer te kunnen aanpassen.

Don`t copy text!
2
0
Deel hier gerust uw gedachtenx