fbpx

RadioVisie

  • .
    Belgian Radio Day
    .

De Reclamemuziek Top 40 aller tijden

De Stichting Nederlandse Top 40, het reclame vakblad Adformatie en media-website Spreekbuis.nl organiseren voor het eerst gezamenlijk de ‘Reclamemuziek Top 40 aller tijden’. Een landelijke verkiezing gericht op de beste reclamemuziek uit de afgelopen vijftig jaar. 

In commercials worden veelvuldig muzieknummers gebruikt om aandacht trekken, een emotionele binding te creëren of merkassociaties op te bouwen. Met deze jaarlijkse hitlijst worden de beste nummers, die als muziek in de oren klinken, extra in de spotlights gezet. 

Erik de Zwart (voorzitter Stichting Nederlandse Top 40): “Muziek is emotie en al sinds 1965 vangen we die emoties wekelijks in de Nederlandse Top 40. Verschillende merken hebben kroonjuwelen uit de muziekhistorie opgepakt of ze juist laten maken en daarbij de emotie van dat nummer verbonden aan hun product. Met de ‘Reclamemuziek Top 40 aller tijden’ zoeken we naar de nummers waarbij dat het beste is gelukt.”

Richard Otto (uitgever Spreekbuis.nl): “Reclame heeft vaak een negatieve associatie, terwijl het ook kan verbinden, emotioneren en inspireren. Met de ‘Reclamemuziek Top 40 aller tijden’ brengen we een ode aan de reclame en vooral de makers.”

Susanne van Nierop (hoofdredacteur Adformatie): “Muziek en audio zijn altijd cruciaal geweest voor merken en winnen nog altijd aan belang. We zetten de parels graag even in de spotlight.”

° Lees verder onder de video

Reclamemuziek Top 40 aller tijden from Richard Otto on Vimeo.

Sinds gisteren, vrijdag 22 november tot en met 15 december kan het publiek stemmen hun favoriete reclamemuziek en -tunes aller tijden via reclamemuziektop40.nl. Mochten er in het overzicht legendarische reclamenummers ontbreken, dan kunnen deze op de site nog worden toe gevoegd. Op donderdag 19 december wordt het resultaat bekendgemaakt.

Over Adformatie
Adformatie is hét crossmediaal platform voor de marketingprofessional. Met 24 uur per dag nieuws, achtergronden en ontwikkelingen uit de wereld van marketing, media, creatie en communicatie. Het platform bestaat uit de vakglossy Adformatie, de website Adformatie.nl, de dagelijkse en wekelijkse e-mailnieuwsbrieven en een online vacaturebank. Daarnaast organiseert Adformatie diverse congressen, seminars en opleidingen.

Over Spreekbuis
Spreekbuis is al ruim vijftig jaar het toonaangevende vakplatform voor de mediaprofessional. Op Spreekbuis.nl is actueel vaknieuws, interviews en achtergrondinformatie te vinden. Spreekbuis is ook (mede)organisator van events zoals Online Radio Day, Online Radio Awards, De Nachtwacht Award, De TV Knollen en de #RADIO100.

Over Stichting Top 40
De Stichting Nederlandse Top 40 geeft wekelijks en sinds 2 januari 1965 een overzicht van de populairste muziek in ons land. De Nederlandse Top 40 is al bijna 55 jaar de Enige Echte hitlijst. Naast de wekelijke hitlijst op Qmusic heeft Top 40 ook een website met Top 40 TV, online nieuws en diverse hitlijsten, waaronder de Tipparade, Airplay Top 40 en de Global Top 40.


Je zou ook interesse kunnen hebben in...
2001: Broekzak-vestzak-operatie voor VRT?

De openbare omroep en de Vlaamse Gemeenschap willen hun nieuwe beheerakkoord tegen 15 april klaar Lees verder

Blad 407: MNM, Rock ‘n’ roll en World Radio Day (video)

Na Ciara, stormt het nu ook bij MNM. En dat is mogelijk goed nieuws voor Lees verder

Blad 406: Ster, zeezenders en reclame (video)

Een leesbare tegemoetkoming voor doven en slechthorenden... Nooit begrepen waarom er niet meer films over Lees verder

2013: Goedele Liekens sterft in radiospot (audio)

Het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV) heeft een bijzonder opvallende serie radiospotjes op de luisteraars Lees verder

2009: Minder radioreclame voor VRT

Vorig jaar haalde de openbare omroep liefst elf procent minder inkomsten uit radioreclame dan in Lees verder

Blad 400: Jingles, wiet en de ‘Super Bowl’ (video)

Eigenlijk verschijnt deze rubriek niet meer op zondag. In 2020. De wet op de verplichte Lees verder

Blad 398: radioreclame, licenties, Veronica (video)

Goede radioreclame is een kunst en dus hoort daar ook een podcast bij. Een Amerikaanse Lees verder

Blad 393: Mick, Alex & de Kuifjes van HLN (video-audio)

Nooit te oud om helemaal bij de tijd te zijn en zelfs het voortouw te Lees verder

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in muziek, nederland, reclame
Het radiodagboek van 23 november – 326 (video)

Blad 336: Extra Gold, extra podcasts en extra foto’s

Nostalgische column Hans Knot – 98 (audio)

Blad 335: Radio 1, Joe en de VRT ontleed

2003: Enorme muziekcollectie blijft ter plekke

Het radiodagboek van 21 november – 324 (video)

Sluiten