fbpx

RadioVisie

  • .
    Broadcast Partners
    .

De Reclamemuziek Top 40 aller tijden

De Stichting Nederlandse Top 40, het reclame vakblad Adformatie en media-website Spreekbuis.nl organiseren voor het eerst gezamenlijk de ‘Reclamemuziek Top 40 aller tijden’. Een landelijke verkiezing gericht op de beste reclamemuziek uit de afgelopen vijftig jaar. 

In commercials worden veelvuldig muzieknummers gebruikt om aandacht trekken, een emotionele binding te creëren of merkassociaties op te bouwen. Met deze jaarlijkse hitlijst worden de beste nummers, die als muziek in de oren klinken, extra in de spotlights gezet. 

Erik de Zwart (voorzitter Stichting Nederlandse Top 40): “Muziek is emotie en al sinds 1965 vangen we die emoties wekelijks in de Nederlandse Top 40. Verschillende merken hebben kroonjuwelen uit de muziekhistorie opgepakt of ze juist laten maken en daarbij de emotie van dat nummer verbonden aan hun product. Met de ‘Reclamemuziek Top 40 aller tijden’ zoeken we naar de nummers waarbij dat het beste is gelukt.”

Richard Otto (uitgever Spreekbuis.nl): “Reclame heeft vaak een negatieve associatie, terwijl het ook kan verbinden, emotioneren en inspireren. Met de ‘Reclamemuziek Top 40 aller tijden’ brengen we een ode aan de reclame en vooral de makers.”

Susanne van Nierop (hoofdredacteur Adformatie): “Muziek en audio zijn altijd cruciaal geweest voor merken en winnen nog altijd aan belang. We zetten de parels graag even in de spotlight.”

° Lees verder onder de video

Reclamemuziek Top 40 aller tijden from Richard Otto on Vimeo.

Sinds gisteren, vrijdag 22 november tot en met 15 december kan het publiek stemmen hun favoriete reclamemuziek en -tunes aller tijden via reclamemuziektop40.nl. Mochten er in het overzicht legendarische reclamenummers ontbreken, dan kunnen deze op de site nog worden toe gevoegd. Op donderdag 19 december wordt het resultaat bekendgemaakt.

Over Adformatie
Adformatie is hét crossmediaal platform voor de marketingprofessional. Met 24 uur per dag nieuws, achtergronden en ontwikkelingen uit de wereld van marketing, media, creatie en communicatie. Het platform bestaat uit de vakglossy Adformatie, de website Adformatie.nl, de dagelijkse en wekelijkse e-mailnieuwsbrieven en een online vacaturebank. Daarnaast organiseert Adformatie diverse congressen, seminars en opleidingen.

Over Spreekbuis
Spreekbuis is al ruim vijftig jaar het toonaangevende vakplatform voor de mediaprofessional. Op Spreekbuis.nl is actueel vaknieuws, interviews en achtergrondinformatie te vinden. Spreekbuis is ook (mede)organisator van events zoals Online Radio Day, Online Radio Awards, De Nachtwacht Award, De TV Knollen en de #RADIO100.

Over Stichting Top 40
De Stichting Nederlandse Top 40 geeft wekelijks en sinds 2 januari 1965 een overzicht van de populairste muziek in ons land. De Nederlandse Top 40 is al bijna 55 jaar de Enige Echte hitlijst. Naast de wekelijke hitlijst op Qmusic heeft Top 40 ook een website met Top 40 TV, online nieuws en diverse hitlijsten, waaronder de Tipparade, Airplay Top 40 en de Global Top 40.


Belgian Radio Day
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
Broadcast Partners
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Vlaamse reporter met de meest sonore stem doet het (prima) vanuit de VS Voel u
Op vrijdag 20 december wordt tussen 18:00 en 22:00 uur op NPO Radio 2 de
Aan de 'achterkant' van het medium radio is het hard werken om... radio te kunnen
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Bologna: mux-operator wint juridische strijd om lokale DAB+ Tenerife: nieuwe mux gelanceerd met Poolse hulp
De campagne voor de editie 2008 van Music for Life is eigenlijk al begonnen, maar
Het digital only station Willy is genereus....en gaat voor extra Orange ballen onder de Kerstboom.
Wedstrijd wil de aandacht vestigen op het belang van... geluid Verjaardag van het bedrijf is

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Actueel
Blad 336: Extra Gold, extra podcasts en extra foto’s

Koen & Jonas overleven als ochtendjocks op Q (video)

Nostalgie Top 770: ’Timing is essentieel’

Blad 335: Radio 1, Joe en de VRT ontleed

RadioVisie’s DAB+ weekrapport (39)

En hoe zou het nog zijn bij TOPradio? (video)

Sluiten