fbpx

RadioVisie

  • .
    .

De Reclamemuziek Top 40 aller tijden

De Stichting Nederlandse Top 40, het reclame vakblad Adformatie en media-website Spreekbuis.nl organiseren voor het eerst gezamenlijk de ‘Reclamemuziek Top 40 aller tijden’. Een landelijke verkiezing gericht op de beste reclamemuziek uit de afgelopen vijftig jaar. 

In commercials worden veelvuldig muzieknummers gebruikt om aandacht trekken, een emotionele binding te creëren of merkassociaties op te bouwen. Met deze jaarlijkse hitlijst worden de beste nummers, die als muziek in de oren klinken, extra in de spotlights gezet. 

Erik de Zwart (voorzitter Stichting Nederlandse Top 40): “Muziek is emotie en al sinds 1965 vangen we die emoties wekelijks in de Nederlandse Top 40. Verschillende merken hebben kroonjuwelen uit de muziekhistorie opgepakt of ze juist laten maken en daarbij de emotie van dat nummer verbonden aan hun product. Met de ‘Reclamemuziek Top 40 aller tijden’ zoeken we naar de nummers waarbij dat het beste is gelukt.”

Richard Otto (uitgever Spreekbuis.nl): “Reclame heeft vaak een negatieve associatie, terwijl het ook kan verbinden, emotioneren en inspireren. Met de ‘Reclamemuziek Top 40 aller tijden’ brengen we een ode aan de reclame en vooral de makers.”

Susanne van Nierop (hoofdredacteur Adformatie): “Muziek en audio zijn altijd cruciaal geweest voor merken en winnen nog altijd aan belang. We zetten de parels graag even in de spotlight.”

° Lees verder onder de video

Reclamemuziek Top 40 aller tijden from Richard Otto on Vimeo.

Sinds gisteren, vrijdag 22 november tot en met 15 december kan het publiek stemmen hun favoriete reclamemuziek en -tunes aller tijden via reclamemuziektop40.nl. Mochten er in het overzicht legendarische reclamenummers ontbreken, dan kunnen deze op de site nog worden toe gevoegd. Op donderdag 19 december wordt het resultaat bekendgemaakt.

Over Adformatie
Adformatie is hét crossmediaal platform voor de marketingprofessional. Met 24 uur per dag nieuws, achtergronden en ontwikkelingen uit de wereld van marketing, media, creatie en communicatie. Het platform bestaat uit de vakglossy Adformatie, de website Adformatie.nl, de dagelijkse en wekelijkse e-mailnieuwsbrieven en een online vacaturebank. Daarnaast organiseert Adformatie diverse congressen, seminars en opleidingen.

Over Spreekbuis
Spreekbuis is al ruim vijftig jaar het toonaangevende vakplatform voor de mediaprofessional. Op Spreekbuis.nl is actueel vaknieuws, interviews en achtergrondinformatie te vinden. Spreekbuis is ook (mede)organisator van events zoals Online Radio Day, Online Radio Awards, De Nachtwacht Award, De TV Knollen en de #RADIO100.

Over Stichting Top 40
De Stichting Nederlandse Top 40 geeft wekelijks en sinds 2 januari 1965 een overzicht van de populairste muziek in ons land. De Nederlandse Top 40 is al bijna 55 jaar de Enige Echte hitlijst. Naast de wekelijke hitlijst op Qmusic heeft Top 40 ook een website met Top 40 TV, online nieuws en diverse hitlijsten, waaronder de Tipparade, Airplay Top 40 en de Global Top 40.


Je zou ook interesse kunnen hebben in...
2001: De kanaries van Radio 2 vliegen in de prijzen

Promax is een professionele vereniging van Amerikaanse en Europese marketeers, die vooral met televisie bezig Lees verder

VRT-reclameregie: “Zowat alle geplande campagnes geïmpacteerd”

Voor de media zijn het paradoxale tijden: de radio- en televisiestations beleven zelden geziene luister- Lees verder

Hou je van jingles? Dan hou je ook van sonic branding!

Sonic branding is – kort gezegd- een audiohuisstijl die draait rondom een audiologo. En daar Lees verder

Gratis radiocampagne voor lokale handelaren

DPG Media, Var, IP Belgium en RMB slaan handen in elkaar In een open brief Lees verder

Talpa Networks grijpt in

Dat het coronavirus de wereld zoals we die tot voor enkele weken kenden, eveneens economisch Lees verder

Blad 440: Radio Totaal, Intune en NRJ (video)

Het werd een race tegen de klok, die uiteindelijk totaal slaagde!De beste sonic branding-specialisten en Lees verder

2010: Radiostunts en meerwaardes (video)

Sinds gisteren bevindt de studio van Ornelis & Rogiers zich - middels een reuzenrad - Lees verder

2001: VRT goed voor 92% van alle radioreclame

Het is alweer twee weken geleden dat we de luistercijfers van de netwerken, de resultaten Lees verder

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in muziek, nederland, reclame
Het radiodagboek van 23 november – 326 (video)

Blad 336: Extra Gold, extra podcasts en extra foto’s

Nostalgische column Hans Knot – 98 (audio)

Blad 335: Radio 1, Joe en de VRT ontleed

2003: Enorme muziekcollectie blijft ter plekke

Het radiodagboek van 21 november – 324 (video)

Sluiten