RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

De radiowinter van 2022: NPO 1, 2, 3 & 5

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De laatste maanden van het jaar staan de radiozenders van NPO traditiegetrouw in het teken van een aantal geliefde themaweken en evenementen. In januari beginnen tal van nieuwe programma’s. 

Meer onderzoeksjournalistiek en verdiepende gesprekken op NPO Radio 1

Op NPO Radio 1 zijn vanaf januari twee nieuwe programma’s te horen die voortkomen uit het rijke podcast-aanbod. Met deze nieuwe titels geeft NPO Radio 1 meer ruimte aan onderzoeksjournalistiek rond misdaad én aan verdiepende gesprekken over actuele thema’s rondom geloof en ongeloof.

Vanaf januari is Maaike Timmerman elke vrijdag van 19:00 tot 20:00 uur te horen met het nieuwe onderzoeksprogramma Het Misdaadbureau (WNL). Wekelijks onderzoekt de redactie zaken of ontwikkelingen op gebied van misdaad die landelijk minder de aandacht hebben, maar wel grote impact hebben op de maatschappij.

Ook kunnen luisteraars zelf ideeën voor onderzoek opperen via de WNL Misdaadlijn, waaruit de redactie een selectie maakt. Het Misdaadbureau is een voortzetting en versterking van de huidige podcast Het Onderzoeksbureau, dat onderzoek doet naar misdaad en misstanden. Naast het nieuwe radioprogramma verschijnt wekelijks een podcast onder dezelfde titel.

David Boogerd presenteert in het nieuwe jaar De Ongelooflijke Radio (EO), in de nacht van zaterdag op zondag van 00:00 tot 01:00 uur. Het programma over de relevantie van het geloof in een steeds ongeloviger Nederland is bij NPO Radio 1 begonnen als podcast en krijgt nu ook een vaste plek op de zender.

Boogerd en theoloog Stefan Paas voeren wekelijks verdiepende gesprekken met spraakmakende gasten. De lange versie van die gesprekken is vervolgens als podcast te beluisteren. De Ongelooflijke Radio wordt een keer per maand live uitgezonden vanuit een café om de luisteraars nog meer te betrekken bij het programma.


NPO Radio 2 lanceert de Top 90’s

NPO Radio 2 zendt dit jaar voor het eerst de Top 90’s uit. Een week lang zijn de beste nummers uit de jaren negentig te horen. De door luisteraars samengestelde Top 90’s start maandag 7 november en is te horen tot en met vrijdag 11 november, tussen 09:00 en 20:00 uur. Nederland kan ook dit jaar uiteraard weer afsluiten met de NPO Radio 2 Top 2000, van eerste kerstdag tot en met oudejaarsavond. Binnenkort meer details.

Morad El Ouakili (BNNVARA) volgt vanaf januari Giel Beelen op en is elke werkdag tussen 22:00 en 24:00 uur te horen op NPO Radio 2.


3voor12 Radio elke vrijdagavond op NPO 3FM

Vanaf januari is 3FM-dj Eva Koreman (VPRO) op de vrijdagavond te horen met 3voor12 Radio. In de vernieuwde vorm is er volop aandacht voor nieuw Nederlands talent, aanstormende internationale acts en achtergronden bij muziek. 3voor12 Radio is iedere vrijdagavond van 22:00 tot 01:00 uur op 3FM.

3FM Serious Request zet zich ook dit jaar in de week voor kerst in voor een goed doel, deze editie voor Het Vergeten Kind. Vanuit het Glazen Huis in De Nieuwe Stad in Amersfoort maken drie dj’s 24 uur per dag live radio en online content om zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel. Het publiek uit heel Nederland krijgt daarbij weer een actieve rol. Meer informatie over de invulling van de actieweek volgt spoedig.

In het nieuwe jaar staat de zender in het teken van Nederlands talent met De Muziek van 2023. Naar welk talent moet Nederland het komende jaar uitkijken? 3FM volgt de meest veelbelovende acts vanaf het prille begin en laat ze kennis maken met het grote publiek. 


Nieuwe programma’s op NPO Radio 5

NPO Radio 5 staat van maandag 14 november tot en met vrijdag 18 november van 06:00 tot 20:00 uur in het teken van de Evergreen Top 1000. Boordevol klassiekers uit de jaren 60 en 70, maar ook liedjes uit de jaren 80 en later kunnen voorbij komen. De volledige Evergreen Top 1000 wordt maandag 7 november bekendgemaakt tijdens de Evergreen Top 1000 Première Party, vanaf 16:00 uur op NPO Radio 5. 

Simone Walraven presenteert vanaf januari van maandag tot en met donderdag tussen 18:00 en 20:00 uur De Avondstart (Omroep MAX) op NPO Radio 5. Erik de Zwart is elke vrijdag van 18:00 tot 20:00 uur te horen met het Top 40 Hitdossier (Omroep MAX).

° Meer informatie over de programmering is te vinden via de websites (en apps) van NPO Radio 1, NPO Radio 2, NPO 3FM en NPO Radio 5.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx