RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

De Radiofabriek lanceert lifestyle radiostation

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!


Het Hilversumse mediabedrijf YPCA, De Radiofabriek komt in oktober met een nieuw lifestyle radiostation op internet. Hiermee speelt men in op de verdere versnippering van het medialandschap en de sterke groei van het online luisteren.

Het nieuwe station, waarvan de naam pas tijdens de lancering op 15 oktober aanstaande bekend wordt gemaakt, biedt luisteraars dagelijks inspiratie om het leven beter en completer te maken. Het format bestaat uit muziek, updates, reportages en verschillende themaprogramma’s. De klok rond. Thema’s die een centrale rol krijgen zijn onder meer; gezondheid, koken, wonen, persoonlijke ontwikkeling, uitgaan, hobby, showbizz en reizen. Naast bekende namen uit De Radiofabriek en de lifestylewereld, is er ook volop ruimte voor nieuw presentatietalent.

Lars Schotanus van YPCA, De Radiofabriek: “Toen wij eind 2008 met ons eerste project Traffic Radio van start gingen, was onze filosofie hierbij dat FM eindig zou zijn en dat internetradio dé standaard zou worden. Dat hoeven we inmiddels niet meer uit te leggen. Iedereen is overal en altijd online en onze kinderen kennen FM niet eens meer. De hoogste tijd dus om door te pakken en onze voorsprong in deze markt verder uit te breiden”.

Net als bij de andere radiostations van De Radiofabriek zullen ook verschillende podcasts worden geproduceerd, die te beluisteren zijn via alle bekende podcast kanalen (daarbij Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts).

Jaco Bal van YPCA, De Radiofabriek: “Door de coronamaatregelen speelt een groot deel  van ons dagelijks leven zich thuis af. Daarnaast is de luistertijd ook nog eens toegenomen. Mooi dus dat wij in de traditionele woonmaand ons ‘huis, tuin en keukenkanaal’ kunnen starten”.

De Radiofabriek

Naast Traffic Radio ontwikkelde De Radiofabriek de afgelopen jaren achtereenvolgens ALLsportsradio, New Business Radio en jongerenplatform ZTACK, een samenwerking met het Hilversumse bedrijf Radiocoach. ZTACK werd op 1 januari 2019 gelanceerd vanuit het talentenprogramma The Radio Project. Hierbij bouwde een groep jonge multimedia talenten geheel zelfstandig aan het radiostation van de toekomst.

Jaco Bal en Lars Schotanus

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Rett
Rett
2 september 2020 - 09:34 09:34

zijn er gegevens beschikbaar over het bereik van deze zenders ? ziet er een mooi bedrijf uit, maar de producten lijken me niet zo heel bekend (uitgez. traffic waar rick een tijdje bij zat) – overigens jammer dat je überhaupt van producten moet spreken…

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx