RadioVisie

 • .
  Amptec
  .

De Radio2 Top2000 is bekend

Op kerstdag start de 2e editie van de Radio2 Top2000. De volledige lijst, goed voor een marathon van 152 uur radio, kun je nu al bekijken op radio2.be. De volgorde van de hoogste 20 nummers kun je als luisteraar nog mee bepalen door te stemmen van zondag 25 december 10 uur tot zaterdag 31 december 14 uur.

Zoals bekend wordt de Radio2 Top2000 – merk op dat ze de fameuze spatie ook hier schrapten – live uitgezonden vanuit Roeselare, 24 uur per dag, dus ook ’s nachts. Elke dag geven twee artiesten uit de lijst een liveoptreden op de Grote Markt in Roeselare. Op kerstdag, zondag 25 december tussen 10 en 14 uur, trappen Siska Schoeters en Niels Destadsbader het feest op gang. Op zaterdag 31 december vertellen Anja Daems en Benjamien Schollaert je, iets voor 18 uur, wie er dit jaar op nummer 1 staat.

Deze Radio2-stemmen serveren jou de Radio2 Top2000:

 • 2 – 6 uur: Dirk Ghijs
 • 6 – 9 uur: Daan Masset
 • 9 – 12 uur: Ann Reymen
 • 12 – 14 uur: Niels Destadsbader
 • 14 – 17 uur: Anja Daems
 • 17 – 20 uur: Karolien Debecker of Kim Debrie
 • 20 – 23 uur: Caren Meynen of Sharon Slegers
 • 23 – 2 uur: Margaux Bogaert

10 opmerkelijke weetjes

 • De 3 populairste: De 3 populairste artiesten in de Radio2 Top2000 zijn Queen, George Michael en ABBA. Zowel Queen als George Michael zijn goed voor 20 hits, ABBA volgt op de voet met 19 nummers. Bij de Vlaamse artiesten is Clouseau de grote favoriet: Koen en Kris prijken op de 4e plaats met maar liefst 16 songs.
 • Ode aan Nicole Josy: Op 4 november namen we, samen met Hugo, afscheid van Nicole. Jullie stemmen zorgden ervoor dat dit fantastische koppel met 3 nummers in de lijst prijkt. De hit Goeiemorgen, morgen maakt zelfs nog kans op de hoogste positie in de eindejaarslijst. Het populairste lied van Nicole & Hugo staat in de top 20 en daar is nog niets beslist.
 • De grote comeback van Margriet: Bij de 263 nieuwkomers valt Margriet Hermans op, zij staat voor het eerst met 2 liedjes in de eindejaarslijst: Kathleentje en Een vriend. De zangeres veroverde alle harten met haar deelname aan Liefde voor Muziek. Met Lekker blijven hangen, een van de nummers uit het programma, won ze de Radio2 Zomerhit. Dat lied is niet genomineerd, omdat het van 2022 is en de songs in de lijst moeten minstens 1 jaar oud zijn.
 • Metejoor als een raket: Kempenzoon Metejoor moet zowat de populairste Vlaamse artiest van het moment zijn. Met maar liefst 8 songs verovert hij enkele mooie plekken in de lijst. De grootste verrassing is 1 op één miljoen: dat nummer van hem en Babet komt uit het niets in de top 20 en maakt dus kans om dé nummer 1 te worden van dit jaar. Het maakt van Metejoor de hoogste nieuwkomer.
 • Regi in the mix: Vlaamse liedjes doen het sowieso goed. Dj-producer-componist Regi staat met 5 nummers in de Radio2 Top2000. Hij krijgt daarbij wel de vocale hulp van Jaap Reesema, Camille, OT en Niels Destadsbader. Ook met Milk Inc. staat Regi 3 keer in de lijst.
 • Het Christine McVie-effect: De liedjes van Fleetwood Mac doen het ook heel goed. De songs van het iconische album Rumours blijven populair. Het recente overlijden van zangeres Christine McVie had misschien iets te maken met het massaal stemmen op de band, waardoor maar liefst 12 songs in de lijst zijn beland.
 • TikTok boven: Sociale media is niet meer weg te denken uit ons leven en heeft dan ook invloed gehad op jouw stemgedrag. Kate Bush vind je met maar liefst 5 liedjes. De wereld leerde Bush opnieuw kennen door de Netflix-serie Stranger Things en TikTok. De gangmaker is het nummer Running up that hill, dat in geen tijd de hitlijsten in heel de wereld veroverde. Het liedje staat op nummer 153 en stijgt met maar liefst 1612 plaatsen.
 • Liefde voor Oekraïne: 2022 stond jammer genoeg ook in het teken van de oorlog in Oekraïne en dat uit zich op een bijzondere manier. ‘Another love’ van Tom Odell werd vaak gebruikt op TikTok bij filmpjes rond de oorlog. Gevolg: de song komt onverwacht binnen op nummer 94.
 • Hoger, lager: De hoogste stijger is Running up that hill van Kate Bush. Het liedje klimt met 1612 plaatsen van nummer 1765 naar 153. Minder geluk heeft The look of love van ABC. Het nummer zakt met 1491 plaatsen van nummer 500 naar 1991.
 • De oudste, de kortste en de langste: White Christmas van Bing Crosby staat op nummer 1238 en het is de oudste evergreen uit de lijst. Het dateert van 1942 en is dus 80 jaar oud. De song die het snelst passeert is Great balls of fire van Jerry Lee Lewis. Na 1 minuut en 50 seconden is het nummer gedaan. Het langst genieten kun je van Shine on you crazy diamond van Pink Floyd. Meezingen kan gedurende 13 minuten en 11 seconden.


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over VRT Radio2
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx