fbpx

RadioVisie

  • .
    Belgian Radio Day
    .

De Radio Maigret à Studio Clouseau (6)

Nikos Alliagas weg bij Europe 1

Het in zware crisis verkerende Europe 1 moet voor de komende najaarsprogrammering op zoek naar een vervanger. Nikos Alliagas besloot na zeven jaar en welgeteld één seizoen in de ochtend om de handdoek in de ring te gooien en om alle radioactiviteiten fors te reduceren. Niet alleen de slechte luistercijfers maar ook enkele privézaken speelden daarbij een doorslaggevende rol.

De presentator van ‘The Voice La Plus Belle Voice ‘, ’50 minutes’ en de ‘NRJ Music Awards’ onderstreepte tijdens een verhelderend gesprek met diverse Franse media, waaronder de krant ‘Le Figaro’, dat Europe 1 zich reeds voor zijn komst in de ochtend (07:00-09:00 uur) in zeer woelig vaarwater bevond.

De reden om alsnog het avontuur te wagen, was zijn zin om het risico te nemen ook al dreigde de onderneming op een totaal fiasco uit te draaien. Zeker omdat er, volgens de presentator, geen exacte wetenschap bestaat om het perfecte programma te maken. Het bleef gokken en proberen om de zaken zo persoonlijk mogelijk te brengen maar of dit snel tot succes zou leiden, was uiteraard een open vraag.
 
Samen naar school

Wat ook meespeelde in zijn besluit om de deur van zijn huidige werkgever achter zich dicht te trekken, was het verlangen om meer tijd door te brengen met zijn gezin. Vooral de vraag van zijn zesjarig dochtertje om haar vaker naar school te begeleiden, deed hem nadenken.

Op adem komen dus en zich opmaken voor een druk televisieseizoen. Maar niet zonder eerst nog enkele bemoedigende bedenkingen over Europe 1 te uiten. Zeker omdat, volgens de afscheidnemende mediapersoonlijkheid, er voldoende talent aanwezig is om het getormenteerde radiohuis terug op de rails te zetten.

Ondertussen wordt er achter de schermen druk gepuzzeld om voor 8 juli een zomerprogrammering samen te stellen. Pierre De Vilno en Sebastien Krebs zullen vanaf dan tot en met 25 augustus de ochtend voor hun rekening nemen. Eva Roque en Lise Pressac laten hun licht schijnen op de media-actualiteit en volgen tevens de culturele en regionale evenementen.

François Clauss analyseert de grote en kleine anekdotes tijdens de Tour de France tussen 19:00 en 20:00 uur. Europe 1 maakt ook van de gelegenheid gebruik om unieke zelf gemaakte reportages te brengen. Zo zal men de historische landing op de maan van Neil Armstrong en Edwin Aldrin uitgebreid kunnen herbeleven. De volledige planning, die duidelijk in het teken van de continuïteit staat, wordt binnenkort bekend gemaakt. (FvM)


TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Broadcast Partners
Spotlight
Belgian Radio Day
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Hoog bezoek bij Kiis FM Tijdens de befaamde jaarlijkse Lions-beurs in het mondaine Cannes komen
RMC zwaar onder vuur wegens seksistische uitspraken Dat de media tegenwoordig een vette kluif hebben
Bruno definitief van Fun naar RTL? Met de zomer in aantocht schakelen de Franse radiostations
Nieuwe directeur voor RTL Wat eerder via de Franse kwaliteitskrant Le Figaro al uitlekte, kreeg
Grand Prix Radio vanop de Holland Boats Racen in de nauwe straten van Monaco langs
De recente slechte resultaten voor Europe 1 van de luisteronderzoeken in Parijs én op landelijk
Europe 1 kijkt al enkele jaren tegen dalende luistercijfers aan. Veranderingen dringen zich bijgevolg op.
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Actueel
Blad 177: CBS-radio, ‘klassieke’ pop, Frits (audio & video)

De Radio Maigret à Studio Clouseau – 5 (audio)

Blad 176: Woodstock, Vlaamse Ardennen & NRJ (video)

Hoe kort is de lange termijn van DAB+?

Blad 175: Honger, piraten en radiokolonisten (audio)

Stoelendans aan top VRT-radio

Sluiten