fbpx

RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

De Radio Maigret à Studio Clouseau – 5 (audio)

Hoog bezoek bij Kiis FM

Tijdens de befaamde jaarlijkse Lions-beurs in het mondaine Cannes komen van 17 tot en met 21 juni de toonaangevende bedrijven uit de communicatie-industrie opnieuw samen met de bedoeling de interactiviteit tussen de bedrijven en potentiële klanten te verbeteren en om doelgerichte campagnes te optimaliseren. 

Eén van de meest opmerkelijke gasten is dé Amerikaanse mediapersoonlijkheid Ryan Seacrest (foto). Op het oude continent doet zijn naam slechts her en der een belletje rinkelen, in de Verenigde Staten kent deze 44-jarige radio- en televisiepresentator – bij onder meer de betaalzender E! – een grenzeloze populariteit. Sinds 2004 neemt hij wekelijks, als opvolger van de legendarische Casey Kasem, de American Top 40 – via onder meer het New Yorkse Z100 – onder zijn hoede. 

Voeg daarbij ‘Live On Air with Kelly and Ryan’, de ochtendshow ‘On Air’ bij Kiis FM in Los Angeles als vervanger van Rick Dees, inclusief talloze televisieopdrachten waaronder ‘American Idol’ en het is duidelijk dat zijn agenda niet veel onbeschreven pagina’s heeft. Zeker omdat er ook komend jaar talloze vooruitzichten zijn waaronder de dagelijkse talkshow vanop de Olympische zomerspelen in Tokio, in opdracht van NBC.

Ook tijdens zijn passage in het Franse Cannes blijft hij de luisterars in het… Amerikaanse Los Angeles ’s ochtends wakker maken, dit ondanks het tijdsverschil en een grote plas water die beide plaatsen van elkaar scheidt. Om dit te realiseren werd er werd aangeklopt bij het regionale Kiis FM om vanuit hun studio’s de vier uur durende ontbijtshow te serveren. 

Om de uitzending van ‘On Air’ via het Franse Kiss FM 102.7 optimaal te laten verlopen, werden in alle discretie de nodige technische faciliteiten overgevlogen. Drukke toestanden die men tot op heden niet gewoon was. Ondanks het eenmalige evenement blijft het onzeker of het Franse Kiss FM alles zal overnemen via de stream. De sites en de betrokken persafdelingen bleven tot op heden zeer karig met het verstrekken van informatie. Wie de talentvolle presentator aan het werk wil horen, kan maandag aanstaande 17 juni afstemmen tussen 16:00 en 20:00 uur.

Het Franse regionale Kiss FM 102.7 bestaat sinds 1982 en bestrijkt met zeven FM-frequenties, op een succesvolle en een renderende manier, het grootste deel van Zuid-Frankrijk. Meer specifiek, het gebied tussen de Pyreneeën en de Alpen waarbij vooral op Nice, de Varstreek en op de bekende wintersportoorden wordt gemikt. (FvM)


Belgian Radio Day
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
De Radio Maigret à Studio Clouseau – 4 (video)

RMC zwaar onder vuur wegens seksistische uitspraken Dat de media tegenwoordig een vette kluif hebben Lees verder

De Radio Maigret à Studio Clouseau – 3 (video)

Bruno definitief van Fun naar RTL? Met de zomer in aantocht schakelen de Franse radiostations Lees verder

De Radio Maigret à Studio Clouseau (2)

Nieuwe directeur voor RTL Wat eerder via de Franse kwaliteitskrant Le Figaro al uitlekte, kreeg Lees verder

De Radio Maigret à Studio Clouseau (1)

Grand Prix Radio vanop de Holland Boats Racen in de nauwe straten van Monaco langs Lees verder

Het radiodagboek van 22 januari – 022 (audio )

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Ontslagen iHeartMedia: lokale sportzender balt vuist én wint

In de VS blijft de ontslagronde bij iHeartMedia ook een week later het nieuws beheersen, Lees verder

Het radiodagboek van 21 januari -021 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 20 januari – 020 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Actueel
Blad 176: Woodstock, Vlaamse Ardennen & NRJ (video)

Hoe kort is de lange termijn van DAB+?

Blad 175: Honger, piraten en radiokolonisten (audio)

Stoelendans aan top VRT-radio

RadioVisie’s DAB+ weekrapport (20)

Blad 174: 100 jaar, mediavertrouwen en Martine (video)

Sluiten