RadioVisie

  • .
    .

Frankrijk: Grand Prix Radio & Europe 1

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Grand Prix Radio vanop de Holland Boats

Racen in de nauwe straten van Monaco langs iconische plaatsen als het Casino blijft een delicaat evenwichtsnummer dat tot de verbeelding spreekt. Opperste concentratie gecombineerd met buitengewone stuurmankunsten leveren vaak intense duels en bloedstollend spektakel op. Geen wonder dat talloze media, waaronder Grand Prix Radio, in het piepkleine prinsdom neerstrijken om er de verrichtingen van de huidige generatie F1-piloten te volgen.

Een 72 meter lang superjacht met vier verdiepingen wordt voor het tweede opeenvolgende jaar in de haven van Monaco tot de ‘Holland Boat’ (foto bovenaan) en tot het visual radiostation van Grand Prix Radio omgedoopt. Zodoende kan men tussen donderdag 23 en zondag 26 mei Olav Mol en Jack Plooy (fotocredits: Grand Prix Radio) niet alleen horen maar ook in actie zien via ITV van KPN, XS4All en Telfort. Tussendoor zal het duo uiteraard ook de nodige updates en extra bijdragen naar de studio’s in Amsterdam sturen om op regelmatige tijdstippen, tijdens het programma van onder meer Adam Curry, kunnen worden uitgezonden.
 
Wie een ticket voor een verblijf aan boord van het schip heeft, ziet niet alleen de bolides langs de kade en het zwembad voorbij flitsen maar krijgt ook een uitgebreid entertainmentprogramma met Wolter Kroes, Thomas Berge en Miss Faith als DJ aangeboden. Voeg daarbij een aantal lekkere maaltijden samen met de nodige drank waardoor het aan sfeer zeker niet zal ontbreken. (FVM)

Lagardère (Europe 1) reageert eindelijk

Sinds de onrust onder het personeel van Europe 1 als gevolg van de zeer slechte luistercijfers hield eigenaar Arnaud Lagardère (fotocredits:Europe 1) zich opvallend op de achtergrond. Zelfs de motie van wantrouwen van het personeel verdween in de anonimiteit. Na afloop van de vergadering met de aandeelhouders trad hij naar buiten voor een stand van zaken.

In een poging om de toenemende kritiek te sussen, viel eerst en vooral de bevestiging dat de nieuws- en infozender, ondanks de belabberde situatie omwille sentimentele en economische redenen niet te koop zal aangeboden worden. Meer nog, de zelf kritische media-ondernemer toonde zich strijdvaardig en kondigde een volledige doorlichting van het slecht renderende actuele programma-aanbod van Laurent Guimier aan.

Tijdens het korte persmoment ging hij trouwens geen enkele vraag over het ongenoegen bij de medewerkers uit de weg. Vreemd genoegen overheersten niet het negativisme maar een zekere vorm van hoop. Wie van de aanwezigen tussen de regels kon lezen bespeurde zelfs een zekere oplossing voor de huidige problemen. Ook hier verwees Lagardère echter naar de volgende stap richting herstel; namelijk het uitgebreide gesprek met de programmaleiding.

Tot besluit feliciteerde hij de directie van France Inter waar het talent van de leidinggevende vrouwen, via een degelijke aanpak, RTL onttroonde als populairste landelijke radiostation. (FVM)


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx