fbpx

RadioVisie

  • .
    .

France: Grand Prix Radio & Europe 1

Grand Prix Radio vanop de Holland Boats

Racen in de nauwe straten van Monaco langs iconische plaatsen als het Casino blijft een delicaat evenwichtsnummer dat tot de verbeelding spreekt. Opperste concentratie gecombineerd met buitengewone stuurmankunsten leveren vaak intense duels en bloedstollend spektakel op. Geen wonder dat talloze media, waaronder Grand Prix Radio, in het piepkleine prinsdom neerstrijken om er de verrichtingen van de huidige generatie F1-piloten te volgen.

Een 72 meter lang superjacht met vier verdiepingen wordt voor het tweede opeenvolgende jaar in de haven van Monaco tot de ‘Holland Boat’ (foto bovenaan) en tot het visual radiostation van Grand Prix Radio omgedoopt. Zodoende kan men tussen donderdag 23 en zondag 26 mei Olav Mol en Jack Plooy (fotocredits: Grand Prix Radio) niet alleen horen maar ook in actie zien via ITV van KPN, XS4All en Telfort. Tussendoor zal het duo uiteraard ook de nodige updates en extra bijdragen naar de studio’s in Amsterdam sturen om op regelmatige tijdstippen, tijdens het programma van onder meer Adam Curry, kunnen worden uitgezonden.
 
Wie een ticket voor een verblijf aan boord van het schip heeft, ziet niet alleen de bolides langs de kade en het zwembad voorbij flitsen maar krijgt ook een uitgebreid entertainmentprogramma met Wolter Kroes, Thomas Berge en Miss Faith als DJ aangeboden. Voeg daarbij een aantal lekkere maaltijden samen met de nodige drank waardoor het aan sfeer zeker niet zal ontbreken. (FVM)

Lagardère (Europe 1) reageert eindelijk

Sinds de onrust onder het personeel van Europe 1 als gevolg van de zeer slechte luistercijfers hield eigenaar Arnaud Lagardère (fotocredits:Europe 1) zich opvallend op de achtergrond. Zelfs de motie van wantrouwen van het personeel verdween in de anonimiteit. Na afloop van de vergadering met de aandeelhouders trad hij naar buiten voor een stand van zaken.

In een poging om de toenemende kritiek te sussen, viel eerst en vooral de bevestiging dat de nieuws- en infozender, ondanks de belabberde situatie omwille sentimentele en economische redenen niet te koop zal aangeboden worden. Meer nog, de zelf kritische media-ondernemer toonde zich strijdvaardig en kondigde een volledige doorlichting van het slecht renderende actuele programma-aanbod van Laurent Guimier aan.

Tijdens het korte persmoment ging hij trouwens geen enkele vraag over het ongenoegen bij de medewerkers uit de weg. Vreemd genoegen overheersten niet het negativisme maar een zekere vorm van hoop. Wie van de aanwezigen tussen de regels kon lezen bespeurde zelfs een zekere oplossing voor de huidige problemen. Ook hier verwees Lagardère echter naar de volgende stap richting herstel; namelijk het uitgebreide gesprek met de programmaleiding.

Tot besluit feliciteerde hij de directie van France Inter waar het talent van de leidinggevende vrouwen, via een degelijke aanpak, RTL onttroonde als populairste landelijke radiostation. (FVM)


Belgian Radio Day
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Frankrijk: Stilte voor de storm bij Europe 1 (audio)

De recente slechte resultaten voor Europe 1 van de luisteronderzoeken in Parijs én op landelijk Lees verder

Luistercijfers Parijs: France Inter opgejaagd door RTL

In tegenstelling tot de verrassende landelijke resultaten, leverden de luistercijfers in en rond Parijs een Lees verder

Analyse: France Inter onttroont RTL

Grote verrassing bij de analyse van de eerste kwartaalcijfers over het Franse luistergedrag, waarover we Lees verder

Nostalgische column Hans Knot – 112 (audio & video)

Hilversum, Bangla Desh en 'Hollands Glorie' Deze week blijf ik nog even hangen in het Lees verder

Het radiodagboek van 28 februari – 059 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 27 februari – 058 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Blad 422: DAB+, BNR Nieuwsradio & Minerva (audio)

DAB+-ofielen u kan eindelijk eens uw gedacht zeggen (enfin, invullen dan toch)Wat is er aan Lees verder

2001: Moet radionieuws uit eigen huis komen?

De vaste lezer van RadioVisie weet intussen dat we tijdens het weekend steevast op de Lees verder

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in frankrijk, nederland
Het radiodagboek van 11 mei – 131 (video)

15.000 keer ‘NOS Met het oog op morgen’ (audio)

Het radiodagboek van 10 mei – 130 (video)

Dick is (nog steeds) radio actief – 34 (video)

Het radiodagboek van 9 mei – 129 (video)

Het radiodagboek van 8 mei – 128 (audio)

Sluiten