RadioVisie

  • .
    .

Frankrijk: Nieuwe directeur voor RTL

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Wat eerder via de Franse kwaliteitskrant Le Figaro al uitlekte, kreeg in de loop van gisteren een bevestiging. Christophe Baldelli, die gedurende een decennium het beleid bij de voormalige marktleider RTL uitstippelde, is opgestapt en werd vrijwel onmiddellijk door Régis Ravanas (foto bovenaan) vervangen. Een voorspelde zet van eigenaar M6, die zo de voormalige topman de rekening presenteerde voor de ontgoochelende resultaten van het recente populariteits-onderzoek bij de radiostations.

Tijdens zijn mandaat beleefde de nu aan de kant geschoven topman een heuse aandelendans. Van voormalige concurrenten evolueerden zowel RTL als de commerciële netwerken Fun Radio en RTL2 tot een onderdeel van de groep rond het televisiestation M6. Vanwege zijn uitstekend werk en de prima resultaten werd de voormalige directeur van France 2 eveneens in het leidinggevende comité opgenomen.

Een samenwerking die in eerste instantie zonder al te veel problemen verliep. Maar de recente machtsovername in de hiërarchie door France Inter waarbij RTL eigenlijk over de hele lijn een belangrijk verlies incasseerde, viel in zeer slechte aarde en leidde tot een omvangrijke koerswijziging.

Nicolas de Tavernost, de directeur van de media-activiteten rond M6 greep in en haalde een vertrouweling terug in huis, Régis Ravannas. De 55-jarige ex-leider van de publiciteitsafdeling bij TF1 vertoefde reeds voor zijn overstap gedurende zestien jaar bij M6 in een polyvalente rol. De vraag is uiteraard in hoeverre hij voeling heeft het reilen en zeilen in de radiowereld. Er wordt daarom met meer dan gewone belangstelling naar zijn eerste reeks concrete beslissingen uitgekeken.

Het vertrek van Marc-Olivier Fogiel naar een belangrijke functie bij nieuwszender BFM werd inmiddels met de komst van Thomas Sotto (18:00-20:00 uur) geregeld. Welke blokken krijgen een ‘make-over’? Wie komt, wie gaat? Behoudt humorist Laurent Gérra zijn dagelijkse rubriek om 08:45 uur? Het belooft een super drukke zomer bij RTL te worden. (FVM)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Rett
Rett
25 mei 2019 - 12:52 12:52

stoelendans – bewijst toch dat al dat management gedoe veel geblaat en weinig wol oplevert.
Ben wat dat betreft toch wel een beetje teleurgesteld in RTL, ze stoppen meer tijd in het metawerk (bepalen wie welk postje houdt en welke output in wiens portefeuille valt) dan in het echte mediawerk.
Hoeveel L is er bovendien nog over ? Alles wat Frans is valt nu onder M6 (of onder de ‘concurrent’ AB), alles wat Duits is zit nu in Berlijn en Keulen. Klinkt logisch, maar het heeft toch iets van het effect dat Dreft heeft op olie, clustering in plaats van mélange.

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx