fbpx

RadioVisie

  • .
    Belgian Radio Day
    .

De Radio Maigret à Studio Clouseau (2)

Nieuwe directeur voor RTL

Wat eerder via de Franse kwaliteitskrant Le Figaro al uitlekte, kreeg in de loop van gisteren een bevestiging. Christophe Baldelli, die gedurende een decennium het beleid bij de voormalige marktleider RTL uitstippelde, is opgestapt en werd vrijwel onmiddellijk door Régis Ravanas (foto) vervangen. Een voorspelde zet van eigenaar M6, die zo de voormalige topman de rekening presenteerde voor de ontgoochelende resultaten van het recente populariteits-onderzoek bij de radiostations.

Tijdens zijn mandaat beleefde de nu aan de kant geschoven topman een heuse aandelendans. Van voormalige concurrenten evolueerden zowel RTL als de commerciële netwerken Fun Radio en RTL2 tot een onderdeel van de groep rond het televisiestation M6. Vanwege zijn uitstekend werk en de prima resultaten werd de voormalige directeur van France 2 eveneens in het leidinggevende comité opgenomen.

Een samenwerking die in eerste instantie zonder al te veel problemen verliep. Maar de recente machtsovername in de hiërarchie door France Inter waarbij RTL eigenlijk over de hele lijn een belangrijk verlies incasseerde, viel in zeer slechte aarde en leidde tot een omvangrijke koerswijziging.

Nicolas de Tavernost, de directeur van de media-activiteten rond M6 greep in en haalde een vertrouweling terug in huis, Régis Ravannas. De 55-jarige ex-leider van de publiciteitsafdeling bij TF1 vertoefde reeds voor zijn overstap gedurende zestien jaar bij M6 in een polyvalente rol. De vraag is uiteraard in hoeverre hij voeling heeft het reilen en zeilen in de radiowereld. Er wordt daarom met meer dan gewone belangstelling naar zijn eerste reeks concrete beslissingen uitgekeken.

Het vertrek van Marc-Olivier Fogiel naar een belangrijke functie bij nieuwszender BFM werd inmiddels met de komst van Thomas Sotto (18:00-20:00 uur) geregeld. Welke blokken krijgen een ‘make-over’? Wie komt, wie gaat? Behoudt humorist Laurent Gérra zijn dagelijkse rubriek om 08:45 uur? Het belooft een super drukke zomer bij RTL te worden. (FVM)


TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
De Radio Maigret à Studio Clouseau (1)

Grand Prix Radio vanop de Holland Boats Racen in de nauwe straten van Monaco langs Lees verder

Luistercijfers Frankrijk: Gele hesjes stuwen France Inter naar de top

France Inter is voor het eerst in meer dan vijf jaar de best beluisterde radio Lees verder

Het radiodagboek van 16 februari – 047 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Blad 412: Zeezenders, kleuters en jingles (audio)

Omdat ze er zelf geen hadden, vertellen ze de geschiedenis van een ander radiofenomeen. Jong Lees verder

Het radiodagboek van 6 februari – 037 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 2 februari – 033 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 1 februari – 032 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

RadioVisie’s DAB+ weekrapport 2020-05

Frankrijk: interactief DAB+ kaartje en nieuwe oproepen Duitsland: mux Lübeck van start met vier stations Lees verder

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Aantal reacties
0 Antwoorden op reacties
0 Volgers
 
Meest beantwoorde reactie
Artikel met de meeste reacties
1 Personen die reageerden
Rett Personen die recent reageerden
  Inschrijven  
Abonneren op
Rett
Gast
Rett

stoelendans – bewijst toch dat al dat management gedoe veel geblaat en weinig wol oplevert.
Ben wat dat betreft toch wel een beetje teleurgesteld in RTL, ze stoppen meer tijd in het metawerk (bepalen wie welk postje houdt en welke output in wiens portefeuille valt) dan in het echte mediawerk.
Hoeveel L is er bovendien nog over ? Alles wat Frans is valt nu onder M6 (of onder de ‘concurrent’ AB), alles wat Duits is zit nu in Berlijn en Keulen. Klinkt logisch, maar het heeft toch iets van het effect dat Dreft heeft op olie, clustering in plaats van mélange.

Meer in frankrijk
Het radiodagboek van 24 mei – 144 (video)

Het radiodagboek van 23 mei – 143 (audio)

Het radiodagboek van 21 mei – 141 (audio)

Het radiodagboek van 18 mei – 138 (video)

RadioVisie’s DAB+ weekrapport (16)

Het radiodagboek van 15 mei – 135 (video)

Sluiten