RadioVisie

  • .
    Heynen
    .
TVV Sound

De ‘Proclamatiedag’ bij Radio M fm

Nieuwe tijden, vragen nieuwe oplossingen. De corona pandemie zette de creativiteit op scherp. Nieuwe en oude media speelden daarin een belangrijke rol. Waar zij voordien er ‘zomaar’ bij hoorden, werd duidelijk dat in crisistijden nog steeds een belangrijke (voortrekkers)rol is weggelegd voor de gedrukte pers, televisie, sociale media en niet in het minst voor de radio.

Niet enkel grote landelijke omroepen zijn daarbij een sterke katalysator, ook lokale zenders kunnen een belangrijke rol spelen. Scroll doorheen de RadioVisie-pagina’s van de voorbije maanden, en merk nog eens op hoe vindingrijk, tegemoetkomend en ondersteund veel zenders waren. Vaak speelden ze op lokaal vlak een ondersteunende rol in de hulp, de culturele en sociale sector. 

Ook regio M fm, neemt die rol nogmaals op. Net zoals vele activiteiten komen ook de jaarlijkse proclamatieavonden bij de diverse scholen in het gedrang. Daar hebben ze bij basisschool De Smidse in Erwetegem iets op gevonden. Directeur Chris De Bodt contacteerde het radiostation met de vraag of er een Proclamatieprogramma kon worden uitgezonden. “Op die manier kunnen ouders, vrienden en familie dan toch nog even genieten van wat de leerlingen geleerd hebben en kunnen ze toch het schooljaar op een unieke wijze eindigen”, was zijn idee. 

Het leek radio M fm een mooi uitdaging om in dit project te stappen. “Dit is uniek en nog nooit eerder gerealiseerd,” weet radioverantwoordelijke Guy De Clercq. “We staan dan ook klaar om de leerlingen en leraars te ontvangen in onze gloednieuwe studio in Kloosterstraat40.” De proclamatie van BS De Smidse zal vanavond – maandag 29 juni – te beluisteren zijn 19:00 en 21:00 uur via FM 107.6 (regio Zottegem), FM 105.6 (regio Brakel) en FM 107.2 (regio Oosterzele) of digitaal via internet op radiomfm.be


Spotlight
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx